Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje otorinolaringologu


Autor Poruka

ljiljana

01.10.2002. 09:10

Prije deset mjeseci dogodila mi se "eksplozija" u lijevom uhu. Iznenada sam ostala bez sluha i ostao mi je šum u uhu.Tridest šest mi je godina. Primila sam ukupno 25 infuzija vazodilatatora, 5 mjeseci pijem Betaserc, dobivala sam Solumedrol u injekcijama (sve to u KB Sestara Milosrdnica), šum je i dalje isti, sluh se poboljšao neznatno (donji prag sluha je 60 decibela). U posljednjih mjesec dana ukapavam Dexametazon u lijevu nosnicu. Od tada mi se iz uha ponovno izlučuje ušna mast (koja se mjesecima prije toga nije izlučivala), a kad prislonim na bolesno uho telefon, a pritom zatvorim zdravo uho, čujem bolje nego prije. Također je i osjećaj punoće u uhu znatno podnošljiviji - manji. Budući da sam prije nastupa bolesti dva mjeseca imala kroničnu upalu sinusa i da sam imala umnjak urasao unutar zubnog mesa i urasao u sinus vodoravno - lijevo, a uz njega cistu (uklonjen prije dva mjeseca- sama sam posumnjala na tako nešto); uopće sumnjam da je kod mene problem samo u unutarnjem uhu. Postoji li liječnik - privatnik koji misli da mi može pomoći? Vrlo bih rado došla na pregled!
Ljiljana

mr.sc.dr. D. Markov

26.10.2002. 16:35

Poštovana Ljiljana,
Bolesti uha i sinusa često su povezane. Savjetujem vam da obavite kontrolni otorinolaringološki pregled i kontrolu audiološku i vestibulološku obradu na klinikama( Šalata ili Sestre milosrdnice) . Ukoliko želite ići možete u privatnu otorinolaringološku ambulantu . Za izbor privatnog otorinolaringologa morate se sami odlučiti.

mesud

12.01.2003. 23:36

postovani.
imam problema sa gljivicom candida vec sest mijeseci.
koristio sam neke lijekove ,dosta ja bolje ali ponekad osjetim bol u grlu i ruzan osjecaj pod jezikom.

za candidu sam koristio lijekove-nistatin tablete,daktarin oralni gel
,nistatin kapi i pijem tahibo caj
l
sta da radim dalje?

Gordana

19.02.2003. 21:02

Poštovani,
Imam dijete koje ima problem sa lijevim uhom. Počelo je upalom u 12 .mj prošle godine, trajalo je do polovice 1.mj. ove godine da došlo do recidiva prije dva tjedna. Star je 10 godina, popio je 2 kutije klavocina kapi za uho dexametazon i operil.Ove godine popio je Klimicin , kapi geokorton, da bi sada dobio kapi Garason, djetetu nije bolje,a liječnik otorino. u Sisku nam spominje ugradnju cjevčice. Da li je to neophodno i kako mu trajno pomoći. Unaprijed zahvalni roditelji