Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povećan limfni čvor na vratu???


Autor Poruka

sskara

14.10.2008. 20:40

Pozdrav, imam već 6 mjeseci povećan limfni čvor na desnoj strani vrata, veličine je oko 6mm i ne povećava se. U drugim regijama nisam uočio povećanje čvorova! Može li Hodginov limfom izgledati tako ili se tada radi o jako velikim limfnim čvorovima?? Inaće, imam 20 godina i student sam medicine. Hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

22.10.2008. 21:05

Poštovani, čvor ove veličine najvjerojatnije je samo reaktivni limfni čvor koji se mogao javiti kao posljedica najobičnije upale grla, rutinskog stomatološkog zahvata ili manje rane ili akne kože glave/vrata i može ostati trajno uvećan. Kod limfoma dolazi do prilično brzog povećanja limfnih čvorova, najčešće više njih, uz česte druge (opće) simptome, tako da na vašem mjestu ne bih strahovao. Ukoliko ste i dalje zabrinuti, učinite pregled orl-oga koji može preporučiti eventualnu citološku punkciju čvora (najvjerojatnije neće trebati). Želim vam puno sreće i uspjeh na studiju!

vuk93jel

15.08.2016. 17:30

Dobar dan,prije par sedmica imala sam upalu grla tacnije lijevi krajnik mi je bio problema a i sa sinusima, doktorica mi je opila tada na lijevoj starani vrata limfni covr i da li dvije terapije. U prvoj sam koristila sprej za nos i sprej za grlo. Sinusi su mi prosli a grlo je idalje ostalo pa sam pila antibjotike 5 dana,sto mi je dosta pomoglo.
Kada sam otisla na kontrolu rekla mi je da izapiram grlo zalfijom i da uzmem ponekad septolete posto se i dalje na lijevom krajniku primeti bijela zila koje je manje uvecena nego sto je bila.. Taj limfni cvor je idelje ostao ali vise nije toliko mekan kao sto je bio. Moze li se to desiti zato sto me grlo prolazi ili??
Radila sam pre mjesec dana krvnu sliku i sve mi je bilo uredu, ali sam opet malo uplasena pa me zanima jos jedno misljenje. Inace stavljam obloge na taj limfni cvor i to uzmeme manji peskir koji pokvasim topolom vodom i cini mi se kao da se smanjuje. Danas sam kontala uzeti ricinusove ulje i raditi masazu toga dijela posto sam cula da je dobro. Hvala unapred

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 14:35

Poštovana, molim Vas pustite limfne čvorove na miru; ne masirajte ih, ne stavljajte obloge, samo pusite da vrijeme napravi svoje. Oni su sa razlogom povećani, vremenom će se smanjiti ukoliko ih ne budete maltretirali i mehanički podraživali. U suprotnom , riskirate još veći problem nego ga sada imate.