Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pritisak i zujanje u levom uhu!


Autor Poruka

Tinnitus

05.05.2016. 09:40

Poštovani,
Zovem se Aleksandar i imam 26 godina.
Već mesec dana (od početka aprila) imam problem zapušenog levog uha koji se javio nakon što sam spontano prstom počešao šupljinu uha. Osećaj je isti kao kada se autom popnete na određenu nadmorsku visinu i krene da se stvara pritisak u ušima. Nedelju dana pre toga izvadio sam 2 umnjaka sa desne strane, ne znam da li to ima veze. U početku, prvih par dana nakon nastanka problema, uho bi se na kratko otpušilo i činilo se ok te bi se onda ubrzo opet zapušilo. Aktivno obilazim ORL specijaliste svo ovo vreme i ne dobijam nikakav konkretan odgovor. Po njihovm rečima, svi nalazi su mi uredni, rađena je audiometrija i meren pritisak u ušima i to je sve u redu. Pio sam panklav, koristio Nasonex sprej nije pomoglo. U poslednjih nedelju dana pojavilo se i zujanje u tom istom uhu. Sada na to uho čujem možda 30 % zbog osećaja zapušenosti i siline zujanja. Zanimljiva činjenica je da kada izvedem "Valsalva manevar" taj osećaj pritiska se neutrališe i zujanje smanji ali nakon gutanja uho se odmah opet zapuši. Bolova, vrtoglavice, mučnine i tome slično nema, osećam se prilično dobro.
Molim vas da mi date vaše mišljenje i savete za ovu vrstu problema. Prilično sam zabrinut zbog cele situacije jer ne bih voleo da ovo stanje potraje. Inače patim od hroničnog tinnitusa u desnom uhu koji sada praktično i ne čujem zbog siline zujanja u levom.
Hvala vam u napred,
Aleksandar

Tinnitus

05.05.2016. 09:55

Dodao bih još da su mi uši ispirali i da nije bilo cerumena i pozitivnih ishoda.

Tinnitus

28.05.2016. 15:00

Molio bih Vas Doktorka za neki odgovor. Prpblem je i dalje aktuelan.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

12.09.2016. 00:20

Poštovani, ukoliko sam dobro shvatila, sa 26 godina imate šum na oba uha, osjećaj začepljenosti lijevog uha, uz uredne nalaze TA i timpanometrije. Da li ste učiniti TCD V-B sliva i Willisova kruga ili MR cerebelopontnog kuta ili Ct temporalnih kostiju? Morate znati da je liječenje tinitusa prilično neuspješno i da se terapija praktički svodi na maskiranje šuma, odnosno na privikavanje.