Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jezik


Autor Poruka

sanda

06.08.2003. 15:41

Slučajno sam saznala vašu adresu i tako mi je drago. Ja vam imam problema s mojim jezikom. Puno sam se puta obratila svojoj doktorici opće prakse, ali stalno mi govori da će to proći i da to nije ništa strašno. Uglavnom, imam gotovo stalno neke fleke na jeziku, većinom na prednjoj strani jezika i sa strane, izgledaju kao opekline ali nisu. Povuku se na par dana pa se opet pojave. To mi jako smeta i dosta me boli. A ako mi jezik nije na te fleke, obično je jako bijel i to mi isto jako smeta. Ne znam da li to ima veze s tim što često imam anginu i drugih sličnih problema s grlom. Nadam se da će te mi pomoći. Unaprijed hvala.

prof.dr. Željko Bumber

02.09.2003. 11:34

Jezik i ždrijelo zrcalo su onoga što se dogadja u želucu. Promijenite
navike prehrane-manje suhe hrane- više kuhano ili pečeno, ne prženo.Ne koristiti hladne napitke. Javite se gastroenterologu.
koliko vam je željezo u krvi?
Uzmite polivitaminsku terapiju, no svakako gastronterologu (žgaravice?)

Mima202

10.06.2016. 23:05

Postovani molim vas savjet!
U 8 mjesecu trudnoce sam, uredna trudnoca. Ono sto me muci je to sto me prije 4 tjedna poceo peci jezik . u jutro je oblozen ali ne naslage ,samo bijele papile, dr misli da je zbog gerba/gastritisa/hernie koja mi je dijagnosticirana prosle godine. Zarenje/zmarci/trenje na tom samo jednom mjestu traje vec 4 tjedna,i osjecaj suhog jezika, bris na candidu negativan, kks i dks i zeljezo i stitnjaca u redu .bila na pregledu kod ORL koji je potvrdio da je zbog kiseline ( i na pregledu je ustanovio refluks) i napisao dijagnozu - glositis. Moje pitanje je da li je to sve moguce zbog hormona u trudnoci? Da li bi trebala ponoviti bris koji je prije nepunih mjesec dana pokazao da nema ni gljivica ni bakterija? Ludim jer me pece svaki dan , a svi dr kazu da se porodim u miru jer mi to zbog toga iako osobno nikad nisam cula da trudnice imaju takav simptom. Hvala na odgovoru! I jos jedna vrlo bitna stvar - ne zari dok spavam, dok jedem niti dok zvacem zvakacu, pa se pitam da li je mozda i psiholoske prirode....

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

12.09.2016. 00:10

Poštovana, problematikom pečenja jezika i sluznice usne šupljine bavi se ambulanta za oralnu patologiju pri Stomatološkom fakultetu u Gundulićevoj ulici.