Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pritisak u grlu


Autor Poruka

Chris01

20.04.2016. 00:50

Poštovani,

Imam 23 god. pušač sam. U zadnje vrijeme, točnije zadnjih tjedan dana osjećam knedlu/pritisak u desnoj strani grla, isto tako imam konstantan osjećaj prilikom gutanja sline da mi je desni krajnik upaljen i to sve skupa ne mogu opisati kao bol jer ne boli. Jedino što vidim je da su krajnici različiti malo, taj desni mi je naravno čudan. Okretanjem glave u desnu stranu osjećam nelagodu ili ukočenost, kao da ta strana nije ista kao i lijeva strana vrata. Isto tako kad se sagnem osjećam (ponekad) nekakav pritisak u tom lijevom djelu vrata di su pretpostavljam smještene krvne žile ? Ponekad imam osjećaj da ta sva nelagoda ili nekakva bol prelazi skroz do ramena ili iza na leđa. U takvim trenucima me primi panika i onda obavezno pregledavam krajnike u zrcalu i ispipavam vrat. Može li to sve biti produkt panike i straha od bolesti ?

Moram priznati da sam to sve, samo sa jačim bolovima u leđima osjetio prošle godine uslijed velikog stresa i straha. Javljala bi se povremeno ta knedla u grlu i pritisak kad se sagnem. Sad me sve strah da sam onda trebao otići kod liječnika jer bojim se da nije nešto ozbiljno. Postoji li nekakvo slikanje vrata i grla i da li je meni to potrebno s obzirom na opisano stanje ? ono što me zapravo zanima je način na koji da se riješim sumnje u nekakve ozbiljnije bolesti ? Naravno u četvrtak sam se naručio kod liječnika opće prakse za početak.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

12.09.2016. 00:30

Poštovani, za početak isključite kroničnu upalu sinusa sa predominacijom upale desne strane, te GERD. Bilo kakvo snimanje vrata je u ovoj fazi još uvijek prerano, odnosno radi se nakon ORL pregleda i na traženje specijalista.