Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi i uho


Autor Poruka

renata

02.12.2003. 12:19

Već 5 godina imam probleme sa sinusima, kronične upale tako da sam bila osam puta obrađivana operacijski , sto u lokalnoj sto u općoj anesteziji. Rađen mi je i Caldwel Luc na lijevom maksil.sinusu. Nakon toga sam dobila upalu mastoida također na lijevoj strani i nakon lošeg Ct -a, (kronični mastoiditis)operirano mi je lijevo uho.
Nakon operacije nakon desetak dana nađen mi je zlatni stafilokok u lijevom maksilarnom sinusu, nakon čega sam imala dugotrajnu terapiju. Sada su nalazi na stafilokok uredni, ASTA i bris . Ponovljeni nalazi CT-a sinusa i uha su uredni, a ja i dalje osjećam bol u području lijevog maksilarnog sinusa, kočenje lica i vrtoglavice, te jako zujanje u uhu., uz febrilitet 37 do 37.7 C. Neurološki nalaz je uredan.
Zanima me da li je CT nalaz relevantan s obzirom da je lijevi sinus toliko puta obrađivan.
Molim vaše mišljenje i unaprijed se zahvaljujem.

prof.dr. Željko Bumber

03.12.2003. 10:01

Rijetko vidjamo nalaze CT obrade koji se ne poklapaju sa op. nalazom u sinusu ali ih ipak viđamo. Predlažem endoskopiju nosa i lijevog čeljusng sinusa kako bi se direktnim pogledom u sinus potvrdila ili isključila sumnja. To se može učiniti i ambulantno. Navedene temperature ne čine mi se značajnima . Predlažem takodjer i kontrolu operiranog uha.