Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povišena temepratura


Autor Poruka

Kruno

15.12.2003. 14:43

Pozdrav!
Imam 30 godina. Posljednja četiri mjeseca imam temperaturu koja se tijekom dana kreće između 37,2-37,4, da bi se navečer spustila na 36,7. Obavio sam brojne pretrage, od gastroenterologa (UZV unutanjih organa-OK), kolonoskopije-OK, intravenozne urografije-OK, do pulmologa koji je ustanovio da imam blagi početak astme, iako sam negativan na Ventolin test. Također sam snimao pluća-snimka je u redu, da bi mi pulmolog predložio orl pregled, jer misli da temperatura dolazi od grla. Urolog je ustanovio povišene eritrocite u mokraći - pečenje kod mokrenja, za što sam koristio eritromicin tablete, ali nije ništa pomoglo. Inače teško dišem, koristim ventolin koji također ništa ne pomaže.
Prateći kretanje temperature, primjetio sam da mi uz tjelesnu aktivnost tijekom dana temperatura temperatura naraste na 37,4C, dok uz mirovanje ona stane na 37,1C. Navečer temperatura obavezno pada.
Iako me grlo ne boli, kad god popijem gazirano piće, tada se javlja kašalj koji ubrzo prestaje. Od bolesti, kao klinac sam do sada prebolio bronhitis, dok sam 1999 imao virusnu anginu herpes. Da li je moguće da ovakvo kretanje temperature (tijekom dana povišena, navečer i ujutro normalna) dolazi od grla? U očekivanju odgovora unaprijed zahvaljujem!

prof.dr. Željko Bumber

16.12.2003. 11:06

Riješite urološke probleme (krv u mokraći) do kraja. Potreban je ORL pregled, uzimanje brisa ždrijela i nosa, rtg sinusa , SE, leukociti diferencijalno ,CRP, jetrene testove. Ovisno o nalazu na tonzilama moguća je i operacija i bakteriološka obrada tonzila.
Kontaktirajte i infektologa.