Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sustanje u uhu


Autor Poruka

Mustafa

22.09.2001. 18:45

Imam 72 godine. Granicnu vrijednost krvnog pritiska. Granicnu vrijednost sa povremenim prebacajem holesterola zbog cega uzimam lijekove. Svojevremeno mi je ustanovljena "verterbrobazilaris sindroma" koja se izrazavala u povremenim snaznim "vertigo" situacijama. Nakon desetak godina terapije sa rederginom a privatno stalnim uzimanjem caja od koprive, ovakvi ispadi su skoro potpuno iscezli.
Unazad nekoliko godina pojavio mi se je stalni sum u desnom uhu koji je u potpunosti odrazavao pulsiranje srca. Veoma rijetko je to prestajalo, da bi zadnjih nekoliko godina trajalo neprekidno. Nakon svih pregleda i pretraga na ovdasnjoj klinici (Sarajevo) receno mi je da je to posljedica zakrcenja krvnih sudova. Sta uciniti da to prestane jer me nervno iscrpljuje.
Postovanje.

mr.sc.dr.D.Markov

04.11.2001. 20:11

Kod vas su tegobe uzrokovane promjenama na krvnim žilima ( visoki kolesterol), visoki tlak . Potrebno je redovito uzimanje antihipertenziva, te vazodilatotora, kao i sedativa.