Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


faringitis


Autor Poruka

lola

21.09.2001. 13:37

> Pri najmanju prehladu, konzumiranja gaziranog pica, glasnijeg pricanja (cemu sam profesionalno obvezna) meni se grlo prosusi skroz, pocinjem da se gusim, disem kratko i ubrzano i znojim se hladnim znojem. Dosad mala pomoc bili su mi kojekakvi antibiotici (najcesce Ampicilin i Hiconcil) ili inhalacije. Dali postoji drugi nacin (lek)da se jednom zauvjek resim 10-godisnje muke koja mi unistava kvalitet zivljenja. Dijagnoza mi je faringitis (jedan od mnogih doktora kojima sam bila je rekao da je laringitis), a prije 9 godine bila sam i operisana od polipa glasnih zica, kojih vise pri povremenih kontrola nemam. > Unapred Vam mnogo hvala iako je to mala rec ukoliko i zaista mi mozete pomoci ikako. > PS. Dali smijem i dali mi moze pomoci sprej ALOE FIRST, a i cula sam nesto o mazanju srebrenim nitratom ili taninom? > Jos jednom hvala! >

mr.sc.dr.D.Markov

04.11.2001. 20:11

Budući da se radi o kroničnom faringitisu neophodno je uzeti bakteriološke briseve ždrijela, učiniti KKS, Fe u serumu, serologiju na H.pylory, kao i gastroenerološku obradu. Često se kod žena radi o refluksnom laringofaringitisu. Sa svim nalazima javite se otorinolaringologu. Premazivanje Jod Glycerolom je kod kroničnog faringitisa korisno.