Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svrbez


Autor Poruka

mimi

19.02.2002. 01:26

Vec dugo vremena svrbi me ,rekla bih ,meko nepce ,naravno ne konstantno.....Ja to nekako smirim nekim pokretima usta ili cesanjem uha........Prije par godina sam imala peritonzilarni apsces(oprostite ako nisam napisala ispravno),u unutrasnjosti usta mi je rasjecano i odlezala sam u bolnici 10 dana primajuci peniciline i infuzije(zbog dehidracije).Krajnici mi nisu izvadjeni...Interesira me da li je taj svrab nesto za zabrinuti se jer je i ta angina krenula sa svrabom?
Napominjem da sam pusac .

Druga smetnja se odnosi na sluznicu nosa...
Od trudnoce ,a sad je proslo vec tri godine,imam konstantan osjecaj "punog" nosa,ali kada hocu da ga ispraznim skoro da nista ne nadjem.....Osjecam suhocu i tesko mi je disati kad spavam ,pa se budim sa suhim ustima sto mi radi dodatne smetnje.Cesto imam napade kihanja ,nakon cega mi curi nos kao iz cesme....Cim ga obrisem to se zaustavi i onda pocinje suhoca.....Predpostavljam da sam na nesto alergicna...(Radim u frizerskom salonu i kisem kad pocnem sisati kosu)


hvala

mr.sc.dr. D. Markov

06.03.2002. 20:43

Nakon peritonzilarnog apscesa bila je neophodna operacija krajnika. Savjetujem Vam da dodjete na otorinolaringološki pregled i zbog sumnje na alergiju. Specijalist će odlučiti o operaciji krajnika.