Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vrtoglavice


Autor Poruka

amra1988

16.03.2015. 22:55

postovanje , imam ceste vrtoglavice , te glavobolje povremeno i zujanje u usima , radila sam snimak sinusa uredan , vratna kicma isto tako , takodje i snimak centra za ravnotezu glasi-blaza asimtrijau vestibularisu ,50 -44d i 47-44l. Pila sam beteserc za vrtoglavice od kojeg nije bilo poboljsanja i dexomen za glavobolje , vrtoglavice su u obliku ljuljanja camca i javljaju se cesto . radim posao sjedenje za racunarom po 8 h, javljaju se i pri okretanju glave ,saginjanju.. Molim vase misljenje .HVALA

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.09.2015. 23:00

Poštovana, vrtoglavice predstavljaju poremećaj ravnoteže kod koje pacijent osjeća da se okolina vrti oko njega ili se on sam vrti u prostoru. Sve ostalo su nestabilnosti, ne vrtoglavice i spadaju prvenstveno u neurološku domenu. Točnije, ukoliko centar za ravnotežu ne pokazuje anomalije, tada treba učiniti detaljniju obradu vratne kralježnice,za početak. Naime, navodite da se smetnje pojačavaju prilikom pokreta glave ili saginjanja, što navodi na moguće probleme u području vratne kralježnice. Učinite još neurološku obradu.