Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jezik


Autor Poruka

negoteti

14.10.2010. 18:15

Poštovani već duže vrijeme imam problem s oticanjem jezika.
Jezik mi počne naoticati od grla prema zubima...odjednom imam osječaj da mi je jezik 3x veći...tada se moram dobro smiriti kako bi to prestalo...i kod gutanja imam osječaj knedle u grlu...
Što mi je činiti..radila sam TSH,T3,T4 i nalazi su uredni...

Domagoj Parazajder, dr. med.

20.10.2010. 20:35

Do pravog oticanja jezika obično dolazi kod alergijskih reakcija, no obično se ne povlači brzo i ne treba ga miješati sa osjećajem otečenosti. Pitanje je imate li osjećaj suhoće u ustima te imate li refluks kiseline iz želuca te posljedično osjećaj otečenosti jeziks, a smetnje mogu biti i psihosomatske. U svakom slučaju, posjet orl-ogu mogao bi dati precizniji odgovori. Lijepi pozdrav!

longi

25.04.2014. 20:40

Poštovani, na početku jezika imam nekakvu naslagu koju mogu sastrugati i nekakve bubuljice, pijem medazol antibiotik i logest tablete, da li je to od tog što to pijem? Hvala?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

09.06.2014. 01:05

Poštovani, navedena promjena se može dovesti u svezu sa uzimanjem antibiotske terapije;moguće se radi o gljivičnim naslagama, ali sigurna dijagnoza postavlja se tek nakon ORL pregleda.