Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zacijeljena perforacija bubnjica i putovanje avionom


Autor Poruka

hr.ivankovic

12.09.2016. 13:45

Postovani,
prije otprilike mjesec i pol dana imao sam nezgodu pri kojoj je doslo do perforacije bubnjica lijevog uha. Uz perforaciju sluh je bio oslabljen i uslijedila je upala srednjeg uha koju sam lijecio antibioticima, tonije Ciprofloksacinom. Zadnjih dva tjedna upale nema, sluh se vratio a doktorica kaze da je perforacija zacijeljena. Moje pitanje glasi, moze li doci do velikih problema tijekom putovanja avionom? Aiko moze, moze li se to nekako sprijeciti, buduci da je putovanje vec uplaceno i nije moguce otkazivanje?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2016. 13:55

Poštovani, prošlo je već dovoljno vremena da bi se mogla stvoriti dovoljno čvrsta sekundarna membrana na mjestu prvotne perforacije bubnjića. Stoga možete na put avionom, ali preventivno dan prije puta i na sam dan putovanja koristite vazokonstrikcijske kapi ( efedrin, okimetazolin) u nos kako bi osigurali prohodnost Eustahijevih tuba, posebice ako ste prehlađeni.