Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zujanje u uhu i osjetljivost na zvuk


Autor Poruka

marik

28.12.2010. 15:47

Postovani Molila bih Vas za savijet.

Naime radi se o tome da sam imala upalu lijevog uha... najprije sam probala ocisiti sa tuljcima sta se zapale... no medutim nisam uspijela nista napravit. Potom sam otisla kod doktora OP i on mi je isprao to lijelo uho. I poslao me dodatno za svaki slucaj kod specialiste... jer se cinilo da uho nije skroz isprano. Kod specialiste su mi rekli da nista nije ostalo u uhu te da je uho cisto... napravljeno je ispitivanje tlaka u oba uha... I kod ljevog uha je tlak bio malo manji nego u desnom ali u granicama normale... te su mi rekli da pijem BiloBil i zvačem žvaku jer mi je pocelo zujati u ljevom uhu nakon ispiranja. Ispitan je i zvuk i normalno cujem. No medutim kad sam dosla na kontrlu 3 tjedna poslje nije bilo nikakvih promjena...zujanje u uhu ke konstantno a tlak je ostao isti. Kasnije sam isla na kontrolu jos par put no medutim tlak se malo popravio a zujanje jos nije prestalo. Molim Vas za savijet... jer meni i dalje zuji u uhu, nista me ne boli, normalno cujem, ali imam osijecaj da mi je ovo ljevo uho osjetljivije na zvuk, i povremeno osijecam pritisak pulsa.
Kod specialista mi je vise naprosto neide... jer Biobil tablete su mi prejake, imam 29godina i smatram da je to prejako za moje godiste...a savijet da zvacem žvaku mi bas i nepomaze. Molim Vas za vas savijet.

S postovanjem.

Domagoj Parazajder, dr. med.

30.12.2010. 00:35

Zujanje (šum) u uhu može nastati iz više razloga, i dok se ne otkrije o čemu je riječ, ne može se niti dati savjet o terapiji. U svakom slučaju trebalo bi učiniti evocirane slušne potencijale u kabinetu za ispitivanje sluha koji to radi, te ovisno o nalazu i pregled neurologa. Dakle, ipak preporučam pregled specijaliste, lijepi pozdrav!

Timbura

05.07.2016. 10:55

Poštovani,

Imam 23 godine i imam cudan problem ,tiče se i lijevog i desnog uha(iako se sve manifestira jače u desnom nego u likevom uhu).Naime pocelo je prije par mjeseci (3-5 otprilike).Pocelo je prvo kao nekakav pritisak u ušima (kao da sam na planini ili pod vodom- znate onaj koji se napravi pa nestane kad zijevnete ili tako nesto) ,cekao sam par dana,tjedan,mjesec- nije prolazilo. Uz to se javlja i neki svrab u usima koji kad se poceskam bude samo jos intenzivniji. Otisao sam kod moje doktorice u dom zdravlja ona mi je isprala usi vodom ,nista nije izaslo ,niti mi je to imalo pomoglo. Nadalje, ponekad osjecam osjetljivost na vise tonove,i pri tim tonovima se u uhu dogodi reakcija ,imam osjecaj kao da se luci nesto unutra rekao bih onaj usni vosak,i za par trenutaka me pocinje svrbiti. Pokusavao sam silnim otvaranjem usta i zijevanjem to "odcepiti" sto je rezultiralo time da me boli vilica. Kad zvacem hranu osjetim kao da vilica pritisce uho i javlja se neki cudan zvuk u uhu kao da pukne mjehuric,te opet osjetim cerumen ali duboko unutra u uhu( kad se poceskam prstom ,na prstu ne bude toga). Googlao sam malo i nasao dosta ljudi sa istim problemom i vidio savjet prislanjanja mokrog rucnika ugrijanog u mikrovalnoj na uho.kad to napravim puno mi pomogne ali samo na neko vrijeme,kasnije se pritisak opet vrati. Ne bih rekao da me to sve skupa boli,samo je neugodna senzacija. Ne znam sto da radim,molim Vas pomoć. Hvala unaprijed,pozdrav

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 21:15

Poštovani, simptome koje opisujete ukazuju na poremećaj rada Eustahijeve tube. Učinite tonsku audiometriju, timpanometriju i pregled audiologa ( uža ORL specijalizacija) kako bi mogla biti točno postavljena dijagnoza.