Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neplodnost


Autor Poruka

Jadranka

13.02.2003. 15:32

Poštovani,
obraćam Vam se u vezi problema oko sterilnosti braka. Imam 31.g.,a moj suprug 34.g. Od početka obrade neplodnosti (V/00) do danas ustanovljeno je kod mog supruga slijedeće:
Dg: Asthenozoospermia
Varicocelae lat. sin gradus II
Pozitivan MAR test (postoje antitijela na vlastite spermije)
[rezultati testa: ind 9%, dir 26%, Kibrick: sjeme +]
Prema mišljenju urologa, preporuča se operativan zahvat varikokele, a zatim eventualna supresija antitijela.

Zanima me slijedeće:
da li je ta operacija neophodna i kavi su rezultati uspješnosti ostvarenja začeća nakon nje, da li ta varikokela utječe samo na neplodnost ili bi je općenito trebalo riješiti zbog zdravlja (moguća eventualna atrofija testisa i sl.), da li je uopće moguće ostvariti očinstvo pored navedene dijagnoze. Također, molim Vas da mi pojasnite na što konkretno ukazuju dobiveni rezultati MAR testa i koliko oni umanjuju plodnost.

Što se tiče mojih nalaza, isti su u redu.

S poštovanjem.

prim.dr.sc. Josip Parazajder

26.02.2003. 20:25

Ispravno Vam je preporučio urolog .Operacija varikokele ce poboljšati broj i pokretljivost spermija a time i plodnost kod Vašeg supruga. Supresija antitjela na vlastite spermije dodatni je postupak za poboljšanje plodnosti te imate velike šanse za normalnu oplodnju nakon tuh postupaka .Ukoliko ne pristanete na navedene postupke imate na raspolaganju t.zv. umjetnu oplodnju.