Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


varikokela


Autor Poruka

martin

21.03.2003. 13:56

Imam 25 godina i operirao sam varikokelu koje je bila dosta velika , inace spermiogram je upucivao na smanjenu pokretljivost spermija i smaljenu kolicinu eakulata, nakon operacije se povecao eakulat ali je doslo do nateknuca rane odmah nakon skidanja savova i lijevi testis na kojem je i bila varikolela se napunio tekucinom, a urolog je ustanovio da je doslo do stvaranja za sada manje hidrokele! ja sam na internetu tek kasnije procitao da je potrebno suzdrzavati se sex. odnosa najmanje tjedan dana nakon operacije , ali ja sam onanirao cetiri dana nakon operacije i bio je normalan eakulat , ali se on smanjio nakon stvaranja hidrokele odnosno devet dana nakon operacije. Zanima me hoce li se stanje normalizirati, hoce li se ta hidrokela povuci i da li je ne bas velika izbocina na rani hematon? hoce li se i on povuci!? i kako se moze ocijeniti uspijesnost operacije varikokele, da li se ona vraca kasnije!? U kojim se slucajevima ona potpuno odstranjuje? i cini mi se da je lijevi testis dosta manji od desnog, dali je on atrofiran? i moze le se dogoditi da nakon operacije se revitalizira?? i kako se lijeci ta hidrokela? treba li stavljai neke obloge? I dali je to onaniranje i hodanje uzrokovalo hidrokelu i hematon (ako je to uopce hematon?) ?
Unaprijed hvala na odgovoru!

Dr. sc. Josip Parazajder, dr. med.

15.04.2003. 19:25

Oteklina u rani je vjerojatno bio serom, a posljedica je i možda preranog fizičkog angažmana. Hidrokela nastaje otprilike u tri posto slučajeva nakon operacije varikokele. Može se povući spontano, a pokadkad je potrebna operacija hidrokele. Smanjeni testisi su posljedica varikokele i vjerojatno se neće povećati. Uspješnost operacije varikokele se ocjenjuje po poboljšanju spermiograma. Moguć je i recidiv varikokele u manjem broju slučajeva.
.