Urologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 167 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zakrivljenost penisa


Autor Poruka

drazen

11.01.2003. 06:20

Imam 38 godina i prirođenu devijaciju penisa u ljevu stranu što mi još od puberteta uvjetuje stanje iskompleksiranosti i osjećaja manje vrijednosti. Obzirom da sam pročitao odgovor na isto pitanje, jasna mi je službena procedura i način rješavanja problema, zanima me ipak i molim vas da mi odgovorite da li postoji rizik gubitka potencije nakon operativnog zahvata. Naime, sa otprilike 16 godina bio sam na jednom pregledu kada me je izvjesni specijalista pregledao i pokušavao uvjeriti da nema devijacije, no tada sam bio mlad i nisam se usudio boriti dalje, ali sada kada postoji ovakav forum, vidim da postoje ljudi sa istim ili sličnim problemima na koja dobivaju odgovore, što naravno ne pruža utjehu već nadu da bi moj problem mogao prestao postojati. Stoga vas još jednom molim da mi odgovorite o mogućim rizicima odnosno uspješnosti izvođenja operativnog zahvata. Hvala

Dr. sc. Josip Parazajder, dr. med.

15.01.2003. 18:22

Kod vas se radi o tzv. kongenitalnoj devijaciji penisa, a ona je uvjetovana nejednakom duljinom corpus cavernosuma. Budući da imate devijaciju na lijevu stranu, vjerojatno je corpus cavernosum na lijevoj strani kraći. Moguće je učiniti operativnu korekciju devijacije tzv. Nesbitovom operacijom kojom se zapravo skarćuje dulji corpus cavernosum i na taj način izravnava penis. Nakon te operacije je penis nešto kraći, no nema opasnosti impotencije.