Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


gangrena, antibiotici, operacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dean Cekić, dr. med. dent.

30.05.2014. 17:35

Poštovana,

iz svega što ste napisali kod Vas postoji više patoloških stanja u usnoj šupljini. Takva situacija govori da dosadašnji pristup Vašem oralnom zdravlju nije bio dobar te da ga treba promjeniti.
Dakle predažem Vam da nađete adekavatnog doktora/icu ili ustanovu kojoj vjerujete, te onda nakon temeljite analize situacije napravite plan terapije koji će riješiti sve Vaše probleme s oralnim zdravljem i predstavljati temelj budučnosti za isto.

Svakako nije normalno da imate fstule, upalni procesi ne prelaze sa zuba na zub. Džepovi se liječe adekvatnom parodontološkom terapijom itd...

julijanna

30.05.2014. 20:55

Postovani
Hvala Vam puno na odgovoru. Imala bih samo jos jedno pitanje. Moze li se nakon operacije zuba raditi endodoncija?

Dean Cekić, dr. med. dent.

31.05.2014. 09:55

Teoretski da, ovisi o specifičnoj situaciji.

martinaaa15

14.10.2015. 18:40

Pozdrav,imam 17 godina i upalu zuba kutnjaka gore desno. Stomatolog mi je izvadio plombu,brusio i citio zub iglama. Nateceost nepca bila je mala ,ali preko noci još je jače naoteklo. Zub je zatvorio ,stavilo ljek i cim sam primjetila da me oteklina na nepcu boli jako drugi dan mi je sve skinuo i ostavio zub otvorenim. Između toga pila sam ketonal 100 mg oko 4-5 tableta dnevo,mada znam da se nebi smjelo vise od 200 mg dnevno. Osim toga boli me i kutnjak dolje desno,bila sam na slikanju i na slici je sve uredu ali jos boli. Stomatolog kaze da je dzepic kriv zbog tih bolova jer se oko njega i zuba sakupljaju baterije i da one uzrokuju bol. Danas sam dobila antibiotik Klavocin 1g ,popila sam tek jednu tabletu i jos ne vidim razliku. Bol je jaka i pulsirajuca. Molim Vas za neki savjet jer skroz trpim bolove već tjedan dana.
Unaprijed hvala.

Dean Cekić, dr. med. dent.

15.10.2015. 12:50

Poštovana,

treba nekoliko dana da antibiotici prodjeluju.
Pijte antibiotike i obavjestite svog stomatologa o eventualnim komplikacijama.

Lydija004

18.02.2016. 17:05

Poštovani,

korijen mi je nekoliko puta čišćen u zadnja dva mjeseca te mi je jučer zubar stavio vatice s lijekom u korijene i preko toga zaštitnu vaticu. Nakon jela sam probala počistiti zaštitnu vaticu od hrane te slučajno povukla vatice s lijekom iz dva korijena. Da li se postupak treba ponoviti ili je 24h dovoljno da lijek stoji?

Unaprijed hvala. happy

Dean Cekić, dr. med. dent.

19.02.2016. 10:10

Poštovana,

endodotski zhvat ili liječenje zuba se danas standardno izvodi u 1 do 3 posjete.
Ako zub sa medikamentoznim uloškom nije hermetički zatvoren, sigurno je inficiran bakterijama.
Predlažem Vam da obavjestite svog stomatologa o razvoju događaja i od njega zatražite mišljenje što i kako dalje.

Luna2323

09.03.2016. 10:20

Postovani,
Pred jedno dvije i pol godine zubarica mi je popravljala donju lijevu šesticu, izvadila mi je zivac i stavila plombu. Ubrzo, nakon otprilike tjedan dana, pojavljuje mi se mjehurić na zubnom mesu tocno ispod tog zuba i javlja mi se nelagoda prilikom zvakanja na toj strani. Simptome sam ignorirala nekih pola godine do iduceg redovnog pregleda kada sam zubarici prijavila smetnju na tom zubu. Doktorica me poslala na rtg zuba te je na temelju slike zakljucila da se radi o procesu na zubu (gangreni), otvorila mi je zub, iscistila ga te mi je dala uputnicu za stomatoloski fakultet na odjel dentalne patologije. Kako je vrijeme prolazilo, simptomi su me popustili posto mi je zub bio otvoren, nije bilo nikakvog neugodnog mirisa. Dok sam ispunjavala obaveze sa fakultetom i predavanjima, uputnica mi je propala i nekako mi je taj problem sa zubom uvijek bio sporedan. Sve do pred dva tjedna kada mi se poceo javljati izrazito neugodan zadah iz tog zuba i povremena bol na toj strani celjusti. Narucila sam se za pregled i zapocinjem lijecenje iduci tjedan.
Zanima me koliko moze biti uznapredovala gangrena ako je dosla do stadija u kojemu imam zadah po nekrozi , koje su moguce komplikacije ? Moze li gangrena zahvatiti citavu celjust i ostale okolne organe? Znam da je ovo vise posljedica moje neodgovornosti i neobjasnjivog straha od zubara, ali molim Vas da mi odgovorite na ova pitanja.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dean Cekić, dr. med. dent.

09.03.2016. 23:20

Poštovana,

najgore što Vam se može desiti je da ostanete bez zuba.
Za ostalo ne morate brinuti, u dobrim ste rukama.

Poznancica

20.11.2016. 03:05

Imam 21 godinu. Radila sam ortopan zbog vadjenja umnjaka, ali na njemu se videlo samo da mi je zub 47 bez dentina, samo gledj i pulpna supljina. Posle pola godine je poceo konstantno da me boli posle cega mi je dijagnostikovana nekroza i parcijalna gangrena. Nikad u zivotu nisam popravila nijedan zub, niti sam imala karijes, zub je spolja bez znakova promena. Kako je moguce da je doslo do toga?

Dean Cekić, dr. med. dent.

21.11.2016. 12:00

Poštovana,

Do ovakve situacije dolazi zbog razvojnog poremečaja mineralizacije.
Ako se radi smo o jednom zubu, vjerovatno ste prebolili neku bolest u vrijeme mieralizacije krune zuba (4-5 godina života).

JanaPet5

06.10.2019. 21:25

Pozdrav,
Zbog traumaticnog iskustva u proslost strah me je zubara do te mjere da mi je prije cca jednu i pol godinu poceo propadati donji kutanjak prije godinu dana me u jednom trenutku toliko zabolilo da sam zaplakala.Zub je od pocetka procesa bio bolan na dodir jezikom i uzasno osjetljiv na hladno.Nekada me zna pulsirajuce boliti.Zbog njega imam uzasan zadah.Sinoc mi je iz tog zuba isla krv.
Kako skupiti snagu i otic kod zubara?