Kontaktne leće


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 160

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


dvoslika


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

josip

30.11.2005. 13:39

poštovani doktore imam jedan problem i bio bih vam zahvalan za poneki savjet..ja nosim naočale od svoje 7 godine ..imao sam dioptriju +2,5..onda mi je išlo sve prema boljem..i imao sam 1,25..međutim moj doktor je umro a ja zaboravio na preglede i sad imam +5!!!e al to nije ništa..zaplet tek slijedi..ovako:ja slabije vidim na svoje lijevo ok..i kad normalno gledam imam dioptriju +5 međutim ako se malo bolje zagledam i potom mi se oko iskrivi vidim za dioptriju manju od 2..ali u isto vrijeme vidim duplu sliku..sad kada normalno gledam to jest ne iskrivljujem oko i nemam na sebi naočale (ili leće) ja vidim također duplu sliku samo što ona nije tako očita već skužim da cijelo vrijem vidim dvosliku jedino ak se malo skoncentriram..al samo da vam još kažem da ja jednostavno kako god okrenem bilo s naočalama ili bez vidim dvosliku..samo kad čitam a onda i više naprežem oči tu dvostruku sliku puno bolje primjetim..moram samo naglasiti da to lijevo oko odlično kontroliram i mogu ga pomicati kad ja želim..e da sad si Vi sigurno mislite da ga ponekad pomaknem a da tog nisam ni svjestan..i to je točno..nakon čega mi se znaju desiti i glavobolje..to bi bilo to ukratko molim vas za poneki savjet..Što mi je točno i kako se to liječi? HVALA PUNO!!

josip

30.11.2005. 15:48

zaboravio sam napomenuti da sada imam 20 godina..unaprijed zahvaljujem na odgovoru..

dr. Dean Šarić

27.12.2005. 11:33

Cijenjeni,
Najvjerojatnije je riječ o strabizmu ili nepravilnoj korekciji refrakcijske greške. U svakom slučaju potreban je pregled pa se možete javiti na 01/3787380 da se za takav pregled dogovorimo.
Sa poštovanjem
dr Dean Šarić