Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

10.04.2021. 09:40

Poštovani, obzirom kada je rađen, test je pouzdan. U pitanju je hormonski disbalans. Savjetujem da se javi liječniku radi terapije kojom će se potaknuti menstruacija.

Cpu

27.04.2021. 10:45

Poštovani, pila sam Lindynette 20 pilule četiri godine i u siječnju ove godine sam prestala uz savjetovanje i pregled ginekologa zbog jakih migrena. Od tada više ne pijem pilule. Prva mjesečnica nakon prestanka došla je uobičajeno nakon popijene kutije, druga je kasnila oko 10ak dana, no od tada nisam dobila mjesečnicu. Zadnja je dakle bila 26.2 i sada je prošlo već dva mjeseca da nisam dobila mjesečnicu. Trudnoću sam provjerila već dva puta kućnim testom, no nisam trudna i spolne odnose sam imala uz zaštitu. Nikada nisam imala problema sa policističnim jajnicima. Znam da neko vrijeme nakon prestanka uzimanja pilula dolazi do neredovitosti ciklusa, no zanima me je li ovoliko kašnjenje normalno i trebam li se obratiti svom ginekologu ili mi je dovoljno samo čekati?

Ivo Balenović, dr. med.

27.04.2021. 15:40

Poštovana, nakon prestanka s kontraceptivima potrebno je neko vrijeme da se ciklus normalizira. To obično traje dva do tri mjeseca. Ako menstruacija ne nastupi ni tada, javite se liječniku radi pregleda i obrade.

kikismiks1

27.04.2021. 20:50

Poštovani, dana 3.4.2021. imala sam prvi spolni odnos i koristili smo dvostruku zaštitu (ja sam inače na pilulama - Daylette - već 10 mjeseci i imali smo prezervativ), a 29.3.2021. bio je prvi dan moje posljednje menstruacije. Inače jako pazim s uzimanjem pilula, tj svaki dan ih uzimam u isto vrijeme i još mi se nikada nije dogodilo da sam koju zaboravila popiti. Sljedeća očekivana menstruacija trebala je doći 26.4.2021. međutim kasni i to je kod mene uzrokovalo paniku da možda nije u pitanju trudnoća. Sredinom mjeseca sam posjetila ginekologa zbog napetosti u zdjelici i boli u jajnicima nakon čega je utvrđeno da imam vaginitis za koji sam dobila Polygynax koje sam koristila prema uputama. U to isto vrijeme grudi su mi bile prilično bolne i natekle, nešto što nisam iskusila otkad sam na pilulama. Moram također napomenuti da sam prilično pod stresom zadnjih mjesec dana, a također i treniram visokim intenzitetom 5 puta tjedno. Osim navedenog, nemam nikakvih nuspojava. S obzirom na sve, mislite li da bi možda moglo eventualno biti riječ o trudnoći? Puno Vam hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2021. 09:30

Poštovana, prema svemu navedenom, trudnoću možete isključiti.