Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.02.2008. 21:50

Službeno je osmi dan, ali potpuno je svejedno - pauzu uvijek možete skratiti, samo ju nemojte produžiti.

Natcy

22.09.2008. 22:00

Poštovani..Zanima me..pošto tek počinjem piti pilule Logest; dali imaju kakvih neuspojava poput debljanja..ili rast grudi..dlačica.. ? Trebam ih početi piti prvi dan početka menstruacije, pijem ih 21 dan ..i 7 dana radim pauzu..i u tih 7 dana bi trebala dobiti menstruaciju..i kad dobijem menstruaciju pijem taj prvi dan.. jesam li dobro shvatila?
Isto tako me zanima dali se može desiti da mi ostane par tableta i da s njima nastavim "drugi krug"..i kad to potrošim kupit novu kutiju?
I ako sam dobila menstruaciju npr. u srijedu..uzimam pilulu gdje piše srijeda..?
Inače prvi put ih sad počinjem piti,pa me sve zanima..
Hvala unaprijed..

asdfg

05.10.2008. 21:45

Pijem kontracepcijske pilule "Logest" već 6 god. bez pauze, nemam nikakvih problema nego me zanima da li se tablete smiju piti toliko dugo bez pauze,

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.10.2008. 23:00

Natcy - niste dobro shvatili. Nakon pauze od 7 dana osmi dan počinjete novu kutiju, ovo za prvi dan menstruacije odnosi se samo na prvu kutiju. 21 dan pijete, 7 dana pauze, to će vam biti ritam.
asdfg - da, bez ikakvih posljedica ili problema.

ententini

07.10.2008. 18:50

Poštovani,
jučer sam popila prvu pilulu druge kutije Logesta, ali sam imala probavne smetnje tako da sumnjam da je pilula djelovala. Zanima me trebam li nastaviti dalje piti ovu kutiju, hoće li mi se ciklus poremetiti i trebam li koristiti drugu zastitu ostatak mjeseca? I postoje li sanse za trudnocu ako sam jucer prije nego sto sam popila pilulu imala spolne odnose? Zahvaljujem unaprijed.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.10.2008. 19:05

O probavnim smetnjama http://www.cybermed.hr/index.php/...lula_za_dan_poslije_najcesca_pitanja. Ako i dalje mislite da nije djelovala, koristite dodatnu zaštitu deset dana, uz pilule, i sve će biti dobro. Od ovog jučer niste ostali trudni.

flower

05.11.2008. 21:55

Poštovani!
Pocela sam piti logest, sad ce 2 dana i osjecam mucninu...
da li treba tijelu da se navikne, pa ce nakon nekog vremena prestati, ili?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.11.2008. 10:45

Premjesite uzimanje na iza ručka, tad je najmanje mučnina. Inače, mučnina zna potrajati, po mjesec dva, to je normalna nuspojava.

Niki08

06.11.2008. 20:15

Poštovani,
Do prije 2 mjeseca uzimala sam Yasmin no zbog opće panike prešla sam na Logest (bez ginekološkog pregleda, samo telefonskim razgovor s istim).
Do sad sam uzela još i neke druge pilule ali su ove prve u kojima piše "ograničenje" uzimanja u slučaju zakašnjenja od 12 sati..
Inače sam ako bi zaboravila uzeti uvijek uzela unutar 24 sata dvije pilule (u uobičajeno vrijeme), no kod ovih me sad strah s obzirom da sam u ponedjeljak (8. dan) zaboravila uzeti pa sam u utorak (9.dan) uzela dvije..
Da li postoji mogućnost da sam zatrudnjela?
Šta mi preporučate? (nastavit ciklus do kraja ili prekinuti i čekati menstruaciju? )

Unaprijed se zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.11.2008. 09:50

Svaki put isto - pijte normalno, ali dva tjedna koristite kondom. Niste taj dan ostali trudni, treba ovulaciji malo vremena da nastane.

flower

10.11.2008. 18:55

Poštovani!
Pijenjem kontracepcijskih pilula poremetila mi se vaginalna flora.
Tako da sam pocela uz kontracepciju piti Lactogyn.
E, dali da ja pijem 2 ili 1 tabletu i kako dugo? Da li je dobro da ja pijem cijelo vrijeme ili trebaju biti nekakve pauze?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.11.2008. 20:45

Pijte kako vam paše i koliko dugo vam paše - dakle, vjerojatno dok primijetite da se vaginalna flora oporavila. Smijete i jedno i drugo zajedno, Lactogyn ne smeta.

mbacak

13.11.2008. 18:00

Poštovana,
da li na učinkovitost Logesta može djelovati uzimanje Resochina kod RA i ehinacee zbog imuniteta.
Unaprijed hvala
Zabrinuta

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.11.2008. 05:10

Ne može. Pročitajte koji lijekovi mogu djelovati http://www.cybermed.hr/index.php/...ontracepcija/yasmin_i_drugi_lijekovi

misstake

16.11.2008. 21:50

Poštovana doktorice nešto me muči već dulje vrijeme.
Kontracepciju uzimam već deset godina. Još nisam rodila.
Nekoliko puta sam pravila pauze, posljednji puta prije dvije godine i tada su mi se užasno pojavile akne po vratu, licu i leđima. Tada mi je čak izostala mjesečnica nekoliko mjeseci i dosta sam izgubila na težini oko 5 kg., nakon toga pila sam proveru pa mi se mjesečnica vratila. Nikako to nisam uspjela riješiti pa sam ponovo počela piti Logest.
Sada me je strah prestati ih piti praviti pauzu, jer se bojim akni. U posljednjih nekoliko mjeseci počela sam primjećivati glavobolje, krvarenja u sredini ciklusa(ponekad), osjećaj težine u donjem dijelu trbuha i vrlo česte grčeve u nogama i potpuno utrnuće ruku u snu. Možete li mi reći imaju li ti simptomi veze sa Logestom i trebam li promijeniti tablete. I još sam primjetila da nikako ne mogu skinuti koji kilogram, koliko god se trudila(nemam previše, ali bi se osjećala bolje sa malo manje).
Isprike za ovako dugi post, ali moja ginekologica nikako nema volje o bilo čemu razgovarati.

Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.11.2008. 10:20

Moguće da vam se u ovih 10 godina razvio sindrom policističnih jajnika (naravno ne od Logesta nego samo od sebe), pa bi prelazak na Yasmin ili Diane pomogli, i sa aknama i sa lakšim mršavljenjem. Pauze nemojte raditi dok god vam kontraceptivi trebaju. Ovi simptomi koje ste naveli nemaju veze s kontracepcijom.

deirdre

18.11.2008. 10:30

nakon 8 mjeseci yasmina prebacila sam se na logest. pri kraju sam prve kutije, sutra pijem zadnju tabletu. međutim, danas sam primijetila smeđkasti iscjedak, sličan onome koji se javi zadnji dan mjesečnice. na yasminu mi se to nikad nije desilo, normalno sam mjesečnicu dobivala trećeg dana pauze. trebam li se zabrinuti? ili je to samo reakcija organizma na promjenu tableta?
unaprijed vam hvala na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.11.2008. 11:20

Da, to je zato jer Logest ima manju dozu hormona, i nekim je ženama ta doza premala. Pustite 2-3 mjeseca pa ćete vidjeti.

flower

18.11.2008. 21:25

Čitam na sve strane o ovim curama koje su umrle od plućne embolije zbog uzimanja kontracepcijiskih tableta. Pa me zanima, koji su uopće simptomi plućne embolije? Kad bi trebalo otići liječniku i kojoj pretragom liječnik uopće može otkriti da se radi o plućnoj emboliji? Pijem logest mjesec dana i osjecam bol u ledjima i mozda mali pritisak u prsima.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.11.2008. 23:00

A gdje ste vi bili kad je to bilo aktualno, prije mjesec dva happy? Sve je već napisano, na topiku Yasmin i raznim topicima koji u naslovu imaju briga, zabrinutost, panika i sl.