Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest


Autor Poruka

flower

19.11.2008. 22:45

Poštovani
a neda mi se to sad trazit. inace, ja sam pila 2 godine diane i bez pauze presla 1 god na yasmin i nisam imala nikakve simptome (bolovi u ledjima i mozda u prsima), ove godine sam imala u ljeti pauzu. pa sad evo pijem mjesec dana logest. e sad, dali mogu bitit sklona stvaranju tromba s obzirom da mi nije 3 god bilo ništa, da li mi sad moze nest biti ili ja samo bezveze panicarim?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.11.2008. 09:25

A meni se sigurno ne da ponovo pisati jer sam cijele romane na tu temu napisala blunk. Bezveze paničarite.

pahuljica2808

29.11.2008. 01:45

Pijem Logest već 5 godina i prije par dana zaboravila sam popiti tabletu i to sam skužila tek iduci dan. npr. u srijedu sam popila tabletu, u četvrtak nisam a u petak sam opet popila. Zanima me koje su posljedice i daljnji postupak?
unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.11.2008. 11:45

Niste zaštićeni od trudnoće slijedeća 2 tjedna pa koristite kondom. Pilule pijte uobičajeno.

ankh

04.12.2008. 18:50

nakon 8 mjeseci Yasmina,doktorica mi je dala nove pilule,Logest. pijem ih 2 mjeseca, i otada mi se tjelesna tezina povecala, a vec godinama mi je jednaka. a i otkad ih pijem imam smanjenu zelju za spolnim odnosima, zapravo, kao da ih ni ne mogu imati. trebam li promijeniti pilule,ili treba proci neko vrijeme da se moj organizam privikne?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.12.2008. 20:00

Morate paziti na težinu. Ne deblja se od pilula, nego od hrane, ali Logest može pojačati apetit, i ako budete više jeli nastavit ćete se debljati. Libido se može s vremenom popraviti. Pričekajte još jedan mjesec.
Ako ne bude bolje, razmislite da se vratite na Yasmin, ukoliko vam je odgovarao.

billy

06.12.2008. 01:50

Poštovana,

imam 25 godina, i zadnje tri godine pijem Logest bez nekih posebnih nuspojava. U zadnjih par mjeseci sam primjetila da sam tijekom onih 21 dan dok uzimam tablete nekako troma i usporena. To prestaje 2-3 dana nakon što popijem sve tablete i počne opet s novom kutijom. Imam dojam da se osjećam puno bolje bez tih dodatnih hormona, otprilike kao da mi se tijelo oslobodilo od nekakvih toksina koji ga napadaju cijelo vrijeme. Zanima me ima li to uopće neke veze sa kontracepcijom i da li bi trebala raditi neke pretrage ili napraviti pauzu, ili je nešto drugo u pitanju? Koliko kontracepcija može utjecati na opće stanje organizma i funkcioniranje u tom smislu?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.12.2008. 13:00

Po mom mišljenju, vaši simpomi ne mogu imati veze s kontracepcijom, ali ne možete znati ako ne prestanete. Ako ne želite prestati, odite svom doktoru opće prakse, on će odlučiti što trebate napraviti.

mila321

06.12.2008. 21:35

Poštovana. Punih godinu dana sam pila tablete Yasmin, sada sam se prebacila na Logest. Sve je u redu ali već dva tjedna ih pijem i svaki dan na gaćicama imam smeđkasti iscjedaksad pa me zanima koliko će to trajati, znam da se organizam treba naučiti, ali to nervira =( ... hvala vam najlijepša.
Mila

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.12.2008. 23:00

Logest ima puno nižu dozu od Yasmina, zato spotting. Ne znam koliko će trajati. Uobičajeno prolazi za 2-3 mjeseca.

Ezekiel

08.12.2008. 20:05

Poštovana doktorice,
pijem drugu kutiju Logesta i danas sam napravila pretrage za jetrene enzime i protrombinsko vrijeme i sve je u najboljem redu, zanima me da li su te dvije stvari dovoljne da se vidi ukoliko bi bilo simptoma tromboembolije? Ne mogu vjerovati da sam se toliko prestrasila da si umisljam simptome poput cudnog osjecaja u prsima, nekad i nedostatka zraka, laganog trnjenja zgloba ruke i sl.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.12.2008. 20:40

Simptomi tromboembolije su nešto što se osjeća, a ne vidi po nalazima. I ne, nemate te simptome. I da, moguće da ste si umislili, dapače, niste jedina.

Ezekiel

08.12.2008. 23:40

Joj onda stvarno vec prelazim u tezu paranoju....
Ali na koji nacin bi se mogla izvrsiti pretraga, ako ne preko krvi? Jer na bolove u plucima bi vec bilo prekasno za reagirati, zar ne...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.12.2008. 08:55

O tome sam puno pisala na temi Yasmin, ako vam se da čitati. Ukratko, ne možete znati unaprijed, pili pilule ili ne. Tromboembolija je nešto što će vam se dogoditi, ili neće. Vjerojatnost da će vam se dogoditi praktično graniči s nulom, ali strah ne pita, zar ne happy?

Ezekiel

09.12.2008. 17:55

istina...ali zaista ne znam cemu bih pripisala ova laganja bockanja u prsima koja su mi se pojavila u zadnjih par dana. Dakle s prvom kutijom Logesta nista nije bilo..nije to bol, cak ne mogu procijeniti ni da li je u plucima, zato jer kad ne osjecam bol pri udahu, niti mi fali zraka. Nego jednostavno, kroz cijeli dan me tu i tamo bocka to nesto, slicno je osjecaju kao kad vam nesto pulsira u ruci, nozi...
A kako sam i alergicar, nekad mi zna zafaliti zraka i naravno, uspanicim se i odmah to pripisem tabletama. Pretpostavljam da je vas savjet da ne prekidam kutiju (na 9.tableti sam) nego da je popijem do kraja. Mozda bi najbolje za mene bilo, posto sam sad otkrila da sam nemili hipohondar happy da pokusam sa spiralom, ali da li se spirala moze stavljati ukoliko nisam rodila?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

09.12.2008. 19:15

Nije to nemoguće, ali definitivno nije pametno obzirom niste rodili. A ovo bockanje ne znam što je, ali tromboembolija nije happy.

Ezekiel

10.12.2008. 01:35

Hvala vam...da li mi jos samo mozete potvrditi, simptomi tromboembolije su dakle: jaka bol u plucima, pri udisaju i probadanje, kasalj, lupanje srca....jedino sto jos ne shvacam, i da se osjete simptomi, da li se moze spasiti ili smrt nastupa u roku nekoliko sati od pojave tih simptoma? Ili to ovisi o tome gdje je nastao tromb tj. o tome da li se moze operirati ili ne.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.12.2008. 10:35

Samo 1-2% osoba koje obole od embolije umire, ostali se izliječe.

Ezekiel

11.12.2008. 23:05

P.S. Ne znam da li sam u tom zadnjem odgovoru spomenula, ten mi se dosta pogorsao.

Ezekiel

11.12.2008. 23:05

Donekle ste me uspjeli smiriti sto se tice toga happy

No onda bih nekako izvela zakljucak da mi Logest ne pase...zadnja tri dana sam strasno nervozna, OK, djelomicno je tu strah od razmisljanja o toj emboliji i promatranju tih bockanja, no i kad ih nema, cijela se osjecam nekako cudno, neka opca nervoza je u meni doslovno od glave do pete i konstantno me drzi, zajedno s nekad cudnim osjecajem u zglobovima, itd itd uglavnom, nista bolno ili opasno no cijela sam "na iglama" i zivcana. Da li to moze biti znak da mi Logest ne pase? Jer prvu kutiju sam dobro podnijela pa pretpostavljam da se tek sad, s drugom "razmahalo" kako treba, a znam da ste vec pisali da tablete na svaku zenu djeluju individualno i da ne mozemo znati dok ne probamo...

Zbog cega me je moja ginekologica odgovorila od Cilesta i Diane 35? Zbog toga sto su "starije generacije" lijekova - da li to znaci da je mogucnost nuspojava veca? Koji jos izbor imam osim Logesta i Yasmina, mislim da moja doktorica uglavnom propisuje to dvoje. Hvala unaprijed.