Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4350 | Broj poruka: 50843

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Peting


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

19.05.2019. 22:55

Ne postoji mogućnost da na taj način dođe do trudnoće.

juventus

10.07.2019. 07:50

Imao sam peting. Ejakulirao sam na njen stomak, medjutim sperma se slila do njene vagine. Moguce da je usla i unutra , iako smo obrisali nakon nekih 20 sekundi. Ona je dobila u petom mjesecu, medjutim imala je jakih bolova i problema i zavrsila je kod doktora. Narednu u junu je dobila poprilicno normalnu. Da li je ikako moguće da je mozda od ovog "odnosa" ostala trudna ? Da li ima potrebe da ide ginekologu ?
Sada treba dobiti za dva tri dana. Mene zanima da li je moguce da je to kao lazna menstruacija

Ivo Balenović, dr. med.

10.07.2019. 15:20

Poštovani, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Samo ukoliko menstruacija izostane neka uradi test na trudnoću.

juventus

10.07.2019. 23:35

Hvala na odgovoru. Zbog cudnog primjera trudnoće iz okoline i nas je uhvatila panika neka. Iako je njena druga menstruacija od togb"odnosa" bila normalna. Nas je strah zbog te prve nakon koje je završila u hitnoj zbog problema sa jajnikom.
Znaci ukoliko dobije sada na vrijeme, to nikako ne moze biti trudnoca i lazno krvarenje ?

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 11:10

Ukoliko dobije menstruaciju trudnoća je isključena.

juventus

11.07.2019. 11:10

Ipak je dobila danas. Poprilično je normalna menstruacija. Osim sto je opet boli jajnik. Valjda on nema veze sa potencijalnom trudnoćom.

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2019. 13:30

Trudnoća je isključena.

anonimnosepredstavljam

03.10.2020. 10:15

Dobro vece. 2.10.navecer smo decko i ja imali peting, prilikom kojeg je imao kondom(nije bilo ulaska u vaginu) te smo poslije imali analni odnos prilikom cega je svrsio u kondom izvan. Danas mi je 22.dan ciklusa(2.10.), trebam dobiti 12.10., inace menstruacije mi nisu redovite, u junu je ciklus trajao 37 dana, a juli, august, septembar po 31 dan. Postoji li ikakva mogucnost trudnoce? Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

03.10.2020. 23:20

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Lea18S

12.10.2020. 11:15

Pozdrav i postovanje,imala sam peting sa deckom 8 dana prije menstruacije,trebala bih je dobiti za 2 dana ali se mnogo plasim,naime ja sam bila u gacicama on nije imao nista,izlazilo je dosta tecnosti i kada je rekao da ce ejakulirati ja sam ustala i jos par sekundi ga zadovoljila rukom i on je ejakulirao ali ni blizu moje vagine.Obrisali smo vlaznim maramicama ruke ,ja sam mozda pipnula gacice da vidim jesam li mokra i nakon toga smo oprali ruke sapunom oboje i on je mene zadovoljio ali samo mazenjem ne gurajuci prste u vagini,Nakon toga sam obukla one gacice u kojima sam bila kada smo imali peting jer nisam bila kuci i one su bile dosta mokre msm kao sama voda ,pa me zanima da li je moguce da je bilo gdje bilo predejakulanta i da li postoji sansa za trudnocu.Hvala lijepa.

Lea18S

12.10.2020. 11:15

HITNO. Pozdrav i postovanje,imala sam peting sa deckom 8 dana prije menstruacije,trebala bih je dobiti za 2 dana ali se mnogo plasim,naime ja sam bila u gacicama on nije imao nista,izlazilo je dosta tecnosti i kada je rekao da ce ejakulirati ja sam ustala i jos par sekundi ga zadovoljila rukom i on je ejakulirao ali ni blizu moje vagine.Obrisali smo vlaznim maramicama ruke ,ja sam mozda pipnula gacice da vidim jesam li mokra i nakon toga smo oprali ruke sapunom oboje i on je mene zadovoljio ali samo mazenjem ne gurajuci prste u vagini,Nakon toga sam obukla one gacice u kojima sam bila kada smo imali peting jer nisam bila kuci i one su bile dosta mokre msm kao sama voda ,pa me zanima da li je moguce da je bilo gdje bilo predejakulanta i da li postoji sansa za trudnocu.Hvala lijepa.

Ivo Balenović, dr. med.

12.10.2020. 16:45

Poštovana, na taj način trudnoća nije moguća. Pričekajte menstruaciju, doći će.

maraaa3/3=?3,

18.12.2020. 09:50

Postovani, prije nekoliko dana ja i decko smo se medusobno zadovoljavali. Gurao mi je prst ali prije rukama nije dirao svoje spolovilo. Svrsio je ali u gace. Nakon toga smo se trljali, ali smo oboje bili obuceni. Dva dana nakon toga dobila sam menstruaciju. Uzasna sam panicarka i zanima me mogu li ostati trudna. Negdje sam procitala da mogu biti trudna ako sam i dobila menstruaciju, tj. da to nije menstruacija nego nesto drugo sto uglavnom dolazi ranije kao i kod mene. Gotovo nista me znam i tim stvarima i u velikoj sam brizi. Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

18.12.2020. 12:35

Poštovana, prema svemu što ste naveli ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Korisnicko imee

27.09.2022. 10:45

Postovani, moja devojka i ja smo ipali takozvani peting, bez donjeg rublja, sad ona je nevina, nismo koristili zastitu, tokom pwtinga izasao mi je preejakulat koji se zbog toga sto sam ja lezao na ledjima verovatno slio meni po stomaku, secam se da mi devojka nije dosla u kontakt sa glavom penisa tokom toga ali ona je vrlo zabrinuta, pa sam hteo da vas pitam i da se desio kontakt vagine sa preejakulatom a pritom je nevina da li je moguce doci do trudnoce? Hvala

_makiicaaaa_

01.01.2023. 17:55

Postovani, imala sam peting sa deckom, ejalukirao je po rukama. Zanima me da li sam ja to mogla preneti kada sam isla u wc i brisala se i tako ostatiti trudna. Bili su mi olodni dani pa se bojim da mogu da ostanetem u drugom stanju.Takodje menstruaciju sam dobila tacno u dan alii ja slabijeg intenziteta. Sta mislite da li je moguce da je lazna i da sam ipak u drugom stanju.

_makiicaaaa_

06.01.2023. 23:10

Postovani, hitmo mi je potrebma Vasa pomoc.
Peting sa deckom imala sam( menst. je bila 1.12.)11. decembra, bili su mi plodni dani. Ejakulirao je na po mojim rukama, ja sam kasnije otisla u wc i plasim se da prilikom brisanja nisam prenela. Menstraxiju sam dobila na vreme (1.1)s tim da je trajala dva dana i posle jos tri smedji iscedak. Cim je prestala menstruacija pocele su ds me bole grudi na dodir sto do sada nikada nije bio slucaj.Takodje sam sada na dan kad sam dobila imala peting, decko je ejkulirao po mom stomaku. Bila sam obucena pa se plasim da gacice nisu upile to kad se slilo i ja sam malo rukama dirala to dok sam obrisala. Takodje nekih 5 minuta kasnije otisla sam na wc bez da sam oprala ruke i na njima je jos bilo sperme koja nije bila skorz osusena pa se plasim da nisam toalet papirom prilikom brisanja prenela, tj. Da se sa mojih ruku prenelo i da sam tako ostala u drugom stanju obzirom da sam se malo dublje obrisala. Mene zanima da li je ta sperma koja je bila na rukama dovoljna da dodje do trudnoce, pritom da napomenem da mislim da sam bila u neplodnim danima obzirom da su mi menstruacije od 27-32 dana, zadnja dva meseca 32.
Izvinite na dugom postu i molim za odgovor.happy

_makiicaaaa_

19.01.2023. 16:00

Postovani doktore,
Molim Vas za misljanje.
ciklusi mi variraju od 27-32 dana. Poslednji sam imala 1.1.2023. A prethodne(1.12.,31.10.,4.10.)Peting sa deckom imala sam 31.na 1.1 i posle toku dana sam dobila. Ejakulirao je po mom stomaku, ja sam to obrisala ali nisam sigurna da sam sa prsta i ruke sve obrisala.Posle nekim pet minuta otisla sam kuci, otisla u wc malo plaknula ruke sapunom i vodom ali ih nisam obrisala peskirom vec su ostale mokre, uzela sam da se obrisem te sam malo dublje gurnula ruku u vaginu da proverim da li sam dobila jer mi je bilo krenulo rozikasto i plasim se da tako nisam prenela spermatozoide preko papira posto je bio vlazan od mojih ruku.Menstruacija koja je nastupila sutradan,je trajala dva dana obilnije i tri dana samo braonkast sekret. Cim mi se zavrsila menstracija krenule su da me bole grudi i desni jajnik sto mi se do sada nije desavalo i imam malo pojacan sekret koji je proziran i koji traje od menstruacije i cak i za vreme plodnih dana.Sta mislite da li je ovim nacinom moglo doci do trudnoce, kada najranije mogu uratiti test. Sledecu menstruaciju ocekujem krajem meseca evnetulano 1.2., s tim da ja sad imam osecaj kao da cu dobiti svakog trenutka,da napomenem da nisam nevina. Hvala unapred na odgovoru.

_makiicaaaa_

19.01.2023. 16:00

Takodje da dodam i da osecam mucnine i gorusicu pa se plasim da to nije znam trudnoce