Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

Hala

04.11.2019. 00:00

A zasto me onda grudi tako bole da ne mogu ni spavati na stomaku, to mi se nije nikada dogodilo, a gdje god procitam bol grudi je najraniji simptom trudnoce i da li je moglo ostati sperme posto su bila dva odnosa jedan blizu drugog?Ja se ispricavam ako pitam glupostihappy

Ivo Balenović, dr. med.

04.11.2019. 14:55

Vjerojatno zbog hormona progesterona koji se luči u drugoj fazi ciklusa. Ukoliko menstruacija ne nastupi na vrijeme uradite test na trudnoću, iako je mogućnost trudnoće samo teoretska.

mladeq

20.09.2021. 16:15

Poštovani doktore,

Znam, pisao sam Vam već par puta u vezi moguće trudnoće, svaki put ste rekli da nema razloga za brigu.. Naime, poslednja menstruacija je bila 4.9, prije nje 4.8, oboje menstruacije su bile čudne.. Ova 4.8 je trajala 11 dana, poslednjoh 5 dana su bile samo mrlje krvi.. Menstruacija je bila za nekih 50% slaboja nego inače, izašlo je malo gušće krvi u vidu ugrušaka..
Ova menstruacija 4.9 je bila za nekih 20-30% slabija i trajala je 6 dana. Naime problem je taj što smo se poprilično zabrinuli, jer smo pročitali na nekom forumu post od jedne žene, koja tvrdi navodno da je imala krvarenje nalik menstrualnom, ista kolicina krvi i ista duzina trajanja a bila je trudna, to se sve navodno desilo u prvom tromjesečju, na kraju se normalno porodila. Pa meene zanima da li je to moguće.. Nisam napomenuo da smo radili dosta testpva, na poslednja 2 testa su se pojavile 2 linije, ali važno je napomenuti da je prva bila kontrolna a druga se pojavila skroz lijevo, na prelazu izmedju one plastile na kojoj stoji max i onog dijela gdje se citaju testovi.. Kako sam istraživao ta crtica ke valjda evaporacijska crtica, mene zanima cemu sluzi ona..
Dragi doktore mi mnogo strahujemo, mene zanima da li postoji šansa trudnoće, znam da Vama vjerojatno sve ovo nema smisla, ali jednostavno strahujemo.. Možete li nam Vj ikako pomoći da bar malo umirimo taj strah.. Djevojka je dobila temperaturu prije nekih 8/9dana i od tada ju je već 4/5 glava boljela i evo danas ju bašš boli.. A čitali sm da se glavobolja javlja u prvom tromjesečju..
Ja bih Vas zamolio za pomoć jer stvarno živimo i strahu i ako vjerojatno nema razloga za to..

Ivo Balenović, dr. med.

20.09.2021. 18:40

Savjetujem da uradi beta hcg iz krvi. To je 100% pouzdan nalaz.

mladeq

20.09.2021. 18:40

Evo sada je dobila i temperaturu, ne bih znao šta više da radimo..
U poslednjih 20 dana tri puta je dobila temperaturu i najmanje 5/6 puta je imala glavobolje.. Postoji li ikakva šansa da je trudna.. Testove smo radili, negativni su, ali pojavila se ta druga crtica, postavčjao sam na ddruge forume kazu da je to nekakva evaporacijsla crtica tako nesto, nalazila skroz lijevp na prelazu one plastike gdje piše max i prostora gdje se citaju razultati.
Zamolio bih Vas za što precizniji odgovor, jer stvarno imam velike strahove..
Trebala bi dobiti 10. Oktobra a danas je iz vagine izlazila tečnost, bijela 40ak% i relativno gusta, ne mnogo ali nije ni tečna. Da li je to ovulacija, jer po kalendaru piše da bi trebala nastupiti sutra. Nadam se vašem brzom odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

21.09.2021. 08:15

Zbog simptoma koje ste naveli savjetujem neka se javi liječniku. Niti jedan od simptoma nije karakterističan za trudnoću, ali bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi.

mladeq

21.09.2021. 13:30

Da se javo ginekologu ili svome liječniku, pošto najviše se plašimo trudnoće pa pišemo Vama zbog toga

Ivo Balenović, dr. med.

21.09.2021. 14:00

Ako vas najviše brine trudnoća, neka se javi ginekologu, a zbog temperature bi bilo dobro da posjeti liječnika opće prakse.

Bony_tina

05.11.2021. 13:10

Poštovani već sam se javila u vezi uzimanja Naelie i nedolaska menstruacije .Sad se opet ponovilo ista situacija ,znači bole leđa imam simptome dolaska itd ali u pauzi se (noćas) pojavilo na vrh tampona malo crvene krvi Čini mi se malo za lažnu menstruaciju ali i također za prijelomno krvarenje.Napravila sam test 10 dana nakon očekivane menstruacije ,jutarnji urin ,negativan.Mislila sam da tri tjedna nakon odnosa je ok za napravit. Danas sam opet išla po novi test pa ću ponoviti.
Sutra bi trebala početi uzmati novu kutiju pa ne znam šta da radim.Dali prekinuti pa otići na pregled ?Ili nastaviti ?Zovem svoju doktoricu ali je nedostupna.
Koja bi vaša preporuka bila za neki drugu pilulu ?Meni estrogen radi probleme ,ako ga je premalo nemam menstruaciju, ako ga je previše dobijem gljivice i suho oko.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2021. 12:35

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja su oskudna i kratka, a ponekad mogu izostati. Test, (koji je učinjen u vrijeme kada je vrlo točan) je isključio trudnoću. Nastavite s terapijom.

Bony_tina

16.11.2021. 11:05

Hvala na odgovoru .Menstruacija je stigla na dan kad sam trebala početi uzimati novu kutiju opet oskudna ali barem malo jača ,jeli to ok?Bila sam kod ginekologa zbog pape i ona je rekla da sve ok prema utz ,sluznica je tanka .
Pitanje ,dali bi vaginalni prsten bio bolja opcija za mene tj dali bi nuspojave bile blaže pošto nije oralno nego preko sluznice?Mislim dali se nuspojave odnose samo na to područje ili isto ide u krvotok?

Ivo Balenović, dr. med.

16.11.2021. 14:20

Kod primjene vaginalnog prstena neželjeni se učinci javljaju vrlo rijetko. U krv se apsorbiraju minimalne doze hormona. Možete pokušati s tom vrstom kontracepcije.