Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Suspektna kvžica


Autor Poruka

anabanana25

17.05.2010. 15:50

Poštovani, na ljevoj bradavici već godinama imam neku povecanu bjelu nakupinu iz koje nekad izlazi gusti bjeli iscjedak. Bila sam na ultrazvuku vec 3 puta, svaki put su mi rekli da je sve u redu ako je iscjedak bjel iako mi ga nikad nisu slali na analizu. Na desnoj dojci su mi zapazili fibroadenom koji nekad i ne primjetim a nekad me dok sam u pms-u i dok su mi dojke natecene boli, ali i za to su rekli da nije nista opasno. Sad mi se ta bjelkasta nakupina pojavila i na desnoj dojci ali iz nje nista ne izlazi, samo je malo povecano to mjesto na bradavici i bjele je boje i pod prstom je kao neka loptica, isto kao na lijevoj bradavici. O cemu se tu radi i što da radim? Jako me hvata panika.
Unaprijed zahvalna

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.08.2010. 22:40

Savjetujem vam da ponovno odete na pregled liječniku u specijalističku ambulantu za dojku ili kirurgu koji se bavi bolestima dojke. Ne mogu nagađati o čemu bi se moglo raditi samo na temelju vašeg opisa, a bez pregleda i eventualnih dodatnih pregleda. Zaista mi je žao što vam ne mogu biti od veće pomoći, ali samo opis od strane bolesnika nije dovoljan za postavljanje dijagnoze i davanja daljnjih uputa.

ana69

15.06.2011. 12:45

Mama (64 god.) mi je nedavno bila na operaciji tumora dojke, a u otpusnom pismu je napisano slijedeće:

Dg. Ca mammae I.dex
20.5.'11.Op. Ablatio mammae cum evacuatio axillae
PHD CDI gr.II pt (3,5:1,8:1.4)
ER 30%
PR 0
HER2 3+
Ki67 56.4%
Sine metastasibus 0/14

Preporučuje se pregled onkologa i radiologa poradi nastavka terapije

Mama je dijabetičar tip 2 (i to jako disciplinirani) i daje si inzulin 4 puta dnevno (NOVORAPID 3x LEVEMIR 1x)

Molio bih vas objašnjenje otpusnog pisma, te moguću terapiju.
Unaprijed zahvaljujem

malla_11

30.03.2013. 15:00

Poštovani, imam 17 godina i prije otprilike mjesec dana sam primijetila malenu bijelu kvržicu na rubu bradavice u desnoj dojci. Kvržica nije bolna, a i nije previše obojena, samo je malo svjetlija od boje bradavice. Inače se niti ne primjećuje, jedino kad mi se bradavica ukruti. Pijem kontracepcijske pilule Lindynette 20 već više od pola godine, a jedna prijateljica mi je isto pričala kako i ona ima sličnu kvržicu, i da ju je dobila kad je počela piti iste pilule. Je li to nekva uobičajena pojava ili je potreban pregled? Molim Vas brzi odgovor i unaprijed hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

02.04.2013. 16:15

Poštovana,
mislim da nije u pitanju ništa što bi Vas trebalo zabrinjavati ali svakako se javite liječniku i pokažite mu opisanu promjenu, najbolje ginekologu koji Vam je propisao terapiju.

blueeyes

06.06.2013. 00:00

Večer! happy Odlučih pisati ovdje, jer su me sva silna guglanja skroz zbunila, i preplašila, i dovela baš na ovaj dio foruma..eh
Zadnji put sam kvržicu (nešto manju od zrna graška) opipala prije nepunih mjesec dana (manje-više).. i nisam se obazirala na to..no danas sam primjetila
da je još prisutna, i to na području ispod pazuha..Ne na pazuhu, nego niže pazuha u ravnini desne dojke. Nije bolna. Samo, kvržica.
Pa me zanima, imam li razloga za brigu, odnosno za posjet liječniku?.. happy Hvala unaprijed! happy)

Katarina Antunac, dr. med.

07.06.2013. 10:10

Poštovana,
svakako se javite liječniku

qatnamasq

22.10.2013. 17:55

Mozete li mi pojasniti sto bi znacilo Tm mammae sin. i kakvi su daljnjii postupci nakon operacije

Katarina Antunac, dr. med.

04.11.2013. 09:45

Poštovana,
tm mammae sin znači da se radi o tumoru lijeve dojke a daljnji postupak nakon operacije ovisi o dobivenom patohistološkom nalazu.

zabrinuta83

04.09.2014. 19:40

Dobro veče,

molim Vas za malo pojašnjenje uradjenog nalaza, naime prije 2 dana sam radila ultrazvuk obadvije dojke i ustanovljene su kvržice, sledeće je dijegnoza postavljena:

TU MAMMAE DEX. ET TU DOUPLEX MAMMAE SIN

Operacija je zakazana za 15 dana za otklanjanje kvržica, molim Vas možete mi pojasniti šta ova dijegnoza znači.

Hvala unaprijed

Katarina Antunac, dr. med.

08.09.2014. 13:15

Poštovana,
UZV je u obje dojke pokazao sumnjive tvorbe te ih je nužno otkloniti kako bi se ustanovilo o čemu se točno radi. Ultrazvukom se postavi sumnja a o čemu je točno riječ reći će patohistološki nalaz zakazane operacije.

black.lady

03.07.2015. 10:05

Postovani dr,
Prije 5 mj primjetila sam neobicne senzacije u lijevoj dojci, bol na pritisak npr. kod lezanja na trbuhu i povremena "sijevajuca", probadajuca bol. Kod samopregleda ispod areole palpiram kvrzicu, velicine zrna graska, dosta tvrdu, polupomicnu. Posto sam te promjene primjetila u drugoj polovici ciklusa odlucila sam pricekati neko vrijeme prije odlaska lijecniku misleci da ce u danima nakon menstruacije kvrzica proci. Medutim, nakon cca mjesec i pol primjetila sam da se kvrzica malo smanjila(nije nestala), a bol prilikom lezanja na trbuhu nestala. Povremeno kod palpiranja se javlja bol. Na drugoj dojci ne nalazim kvrzice. Imam 26 g, obiteljska anamneza negativna. Koje je vase misljenje i preporuka?

Katarina Antunac, dr. med.

04.07.2015. 13:10

Poštovana,
svakako se javite liječniku i obavite UZV dojki. Ne mora se nužno raditi ni o čem opasnom ali čim je kvržica tvrda, polupomična i ne mijenja se s ciklusom, potrebno je ustanoviti o čemu se točno radi

mumklod

29.11.2015. 23:35

dobar dan, molila bih vas pomoć - prije nekih tjedan dana kćer (26 godina) mi je rekla da joj se pojavila neka mala bradavica na bradavici dojke. Danas me nazvala jako zabrinuta da je to već prilično naraslo i da će sutra nazvati kliniku da se naruči. Izgleda kao neka nepravilna tamno crvena izraslina ispod bradavice lijeve dojke, malo manja od bradavice. što više čitam, više sam zabrinuta. Zahvaljujem. Zabrinuta mama.

Katarina Antunac, dr. med.

06.12.2015. 19:30

Poštovana,
nemojte se zabrinjavati čitanjem. Što god je izraslo treba pogledati liječnik i on će Vam jedini i to nakon pregleda moći reći ima li razloga za brigu te kakav je daljnji postupak.

Olivera1991

29.06.2016. 14:20

Postovani,molim za misljenje.Imam 24 godine,isla sam kod hirurga jutros,i dobila uput za hitan UZ.Nalaz hirurga je sledeci:Klinicki pregled dojki.Palpatorno se u aksilarnom nastavku leve dojke zapaza formacija koja je nejasno ogranicen,cvrste konzistencije, velicine 20x10 mm.U ostalom delu leve dojke i u desnoj dojci nodularne promene,bez formiranja TU.U aksilama se ne palpiraju uvecane limfne zlezde.Potrebno je uraditi EHO obe dojke.Molim vas kazite mi sta znaci sve ovo?

Katarina Antunac, dr. med.

03.07.2016. 15:10

Poštovana,
navedeno znači da je kirurg napipao kvržicu a samo temeljem tog pregleda ne može reći o čemu se točno radi te Vas upućuje na UZV koji svakako napravite. S nalazom UZV-a se vratite kirurgu te ga zamolite da Vam objasni o čemu je riječ

smolak20

06.12.2016. 22:20

Poštovani doktore,
Danas sam bila kod doktora koji je inače dermatolog, ali da laički kažem razumije se u kvržice na dojkama. Naime tijekom laserskog tretmana za akne na prsima primjetio je kvrzice na lijevoj dojci po njegovoj procjeni cca 4 cm..također mi je rekao da mi je desna bradavica uvucena i da bi trebala na pregled da to provjerim.
Imam 20 god i pijem yaz tablete 3. Mj...Znam da to može utjecati na dojke ali i prije toga sam imala uvučenu bradavicu nisam znala da to može bit zabrinjavajuce. Ako mi ikako možete pomoći i reci otprilike o čemu se radi i dali bi trebala otići na nekakve pretrage ? Hvala puno

Katarina Antunac, dr. med.

08.12.2016. 11:30

Poštovana,
nažalost, iz navedenog ne mogu reći o čemu se točno javi. Svakako napravite UZV dojki te se javite kirurgu koji se bavi bolestima dojke radi pregleda.

Kostak

22.02.2017. 21:30

Lijepi pozdrav, imam 17 godina i prije dvije godine udario sam se u lijevu dokjku s koricama od knjige te mi je nakon toga izrasla mala kvržica ispod dojke. Išao sam kod doktorice nakon 3 mjeseca i rekla je da ponovo dodem za mjesec dana i onda opet nakon mjesec dana. Nakon toga ona me poslala u bolnicu i dala uputnicu za ultrazvuk. Doktor me je pregledao prvo rukama i pitao dali me boli kada stisne ali nije me bolilo. Malo je opipavao i rekao da je to vjerojatno hematom i da nije opasno. U meduvremenu se ta kvržica smanjila i sada je nema više. Međutim prije 7-8 mjeseci primjetio sam malu kvržicu ispod desne dojke. U nju se nisam udario ni ništa. Kasnije je malo narasla is vremenom sam osjećao kako me ponekad boli desna ruka. Neznam je li to zbog bradavice? Uglavnom par puta sam nakon toga dobio loptom na treningu u tu bradavicu i na njoj se moze vidjet plavetnilo okolo nje ali vrlo slabo kao modrica. Bradavica je iste velicine kao i lijeva i iste boje. Jedino koža na njoj je kao da ima crte male po sebi. Neznam kako bih opisao. Desna dojka me ne boli. Zanima me što bi to moglo biti. Je li to možda hormon neki ili samo neka nakupina. I da, kvržica na desnoj dojci se sada niti nemože osjetiti ni kada dignem ruku, kao da je nestala. U pubertet sam ušao sa 15-16 godina i još sada sam u njemu. Jako bi mi pomoglo vaše mišljenje. Hvala i lijepi pozdrav.