Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


acne tarda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

daniela

15.10.2001. 14:43

Poštovani, Imam 29 godina i oduvijek blago problematičnu kožu u smislu komedona tj. problem nečiste kože. Redovito sam održavala lice kozmetičkom tretmanom čišćenja. Već cca 5 mjeseci koža mi se jako masti, bočne strane lica ispunjene su jako bolnim i gnojnim čvorićima koje stalno izbijaju na novo. Čini se kao da velika infekcija. Ako lice ne mažem koža me svrbi i zateže uz perutanje. Ako pak stavim kremu koža se sjaji kao "tepsija". Na pregledu kod dermatologa savjetovano mi je uzimanje Roacutan kapsula. pošto nemam dovoljno informacija o tom lijeku i rezultatima liječenja molim vas za informaciju i mišljenje odnosno savjet. Srdačni pozdrav.

prof dr Jasna Lipozenčić

19.10.2001. 09:52

Prema Vašem opisu radi se o Akne papulopustulosum, akne s izbijanjem upalnih čvorova i prijelazom prema težem obliku akne. Isotretinoin (Roacutan, 13-cisretinoična kiselina) je sredstvo izbora u VAšem liječenju. Počinje se s 0.5 mg/kg dnevno tijekom 12-16 tjedana. Potrebno je kontrolirati kolesterol i trigliceride tijekom liječenja i klinički kontrolirati bolesnika. Stoga savijetujem pregled u Ambulanti za medicinsku kozmetologiju, Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, Zagreb, gdje će te dobiti sve upute.