Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crveni madez-bradavica ??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dany

19.07.2002. 19:26

Imam 29g,a na licu ispod desnog ruba usta nesto nalik bradavici,velicine malog zrna lece, crvenkaste boje iz koje rastu dlake.
Ja sam te dlake cupala,jer su mi smetale da ih vidim.prije cetiri mjeseca samo s jedne strane vezano uz bradavicu-madez(neznam kako da to zovem)pojavila se pufica u kojoj je ostala"urasla"vjerojatno jedna od dlaka koju sam predhodno cupala.
Stvar sam dodatno iziritirala istiskivanjem,a da nista bolje nisam napravila.
Posjetila sam lijecnika dermatologa koji mi je rekao da je "za sada"sve uredu ,da je to "upala",a da se odlucim na dizanje,jer da se nikad ne zna sto se moze dogoditi.
Molim vas za vase misljenje, jer sam prepadnuta i neznam sto mi je za radit.Pustit da se stvar smiri sama od sebe i vise je ne dirat,ili se ipak dati u ruke kirurgu koji bi je odstranio.
koje pretrage mi preporucate da napravim.
Puno hvala !

Prof. dr. Jasna Lipozenčić

24.07.2002. 02:05

Mislim da se kod Vas radi o fibromatoznom nevusu (madežu). Dlake iz madeža se ne smiju čupati nego samo skarčivati škaricama. Preporučam Vam pregled u Ambulanti za pigmente promjene Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, gdje će se detaljnim kliničkim pregledom vidjeti o čemu se radi.