Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Crvenilo na glavicu, crvene točke i svrbeš penisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Spiner

11.09.2019. 10:35

Moje neprilike su počele u mjesecu srpnju (7 mj.) ugrizom nepoznatog insekta u pordučije nadkoljenice. Pojavilo se crvenilo, propisana mi je terapija Cefaleksinom 15 dana. Crvenilo je nestalo. Odlaskom na more početkom kolovoza dobio sam temperaturu, potrebu za stalnim mokrenjem. Liječnica mi je prepisala Zinnat, 2x1, 5 dana. Povratkom sa mora šesti dan od prestanka uzimanja Zinnata pojavila se krv u mokraći. Napavio sam Urino kulturu, a Urolog je isti dan prepisao Ciprinol 500 mg. Nakon 5 dana dobio sam nalaze Urino kulture, ustanovljena je bakterija Escherichia coli. Promjenjena mi je terapija od strane liječnika opće prakse pa sam nastavio uzimati antibiotik Augmentin 2x1/10 dana i Ninur 2-2/8 dana. U četvrtak bi trebao uzeti zadnji antibiotik. Nakon toga moram otići šesti dana napraviti Urino kulturu. Već nekoliko dana primječujem naročito poslje pranja crvenilo za glavicu penisa, crvene točke i svrbež. Što da učinim ?

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 16:45

Poštovani, s obzirom Vaše simptome i na brojne antibiotike koje ste uzimali u kratkom razdoblju, preporučam pregled dermatovenerologa i bris glansa penisa, u prvom redu s pitanjem isključenja gljivične infekcije. Barem tri dana prije brisa treba izbjegavati primjenu lokalne terapije.