Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Ponavljajuce ragade


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

amigdala

07.10.2019. 14:35

Postovani,

Unazad godinu i pol dana imam problem s ponavljajucim ragadama poglavito na jednoj bradavici.

Prije godinu i pol, ragade su se pojavile nakon 15mj dojenja te je dojenje tada prekinuto, dermatologinja je utvrdila kontaktni dermatitis te propisala antibiotsku kremu koja bi zalijecila stvar, ali bi se ragade opet pojavile. Vracajuci se po pomoc, receno mi je da ustrajem u terapiji i dana mi je nova runda antibiotske masti, ali nije dugorocno pomoglo. Druga dermatologinja propisala je kombinaciju krema diprogenta i klotrimazol sto sam korostila prije pola godine medjutim sada se problem opet javio.

Imate li ideju u kojem smjeru da nanovo idem? Planiramo novu trudnocu, svakako bih voljela i dojiti u tom slucaju, a s ovakvim bradavicama to nece biti moguce. Molim za savjet, hvala!

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 16:45

Poštovana,
s obzirom na ponavljanje promjena moguće je da se radi o ekcemu (minor varijanta atopijskog dermatitisa, izoliranog na bradavice), ali trebalo bi isključiti i gljivičnu infekciju. Stoga savjetujem pregled dermatovenerologa uz eventualan bris promjene pa u tom slučaju barem 3 dana prije pregleda prekinuti primjenu lokalne terapije kako bi se bris mogao ispravno uzeti.