Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Hiposenzibilizacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zabrinuta mama

09.02.2002. 11:00

Imam jedan problem. Moja dvanaestogodišnja kćer često ima bronhitis. Prije tri godine kod nje je otkrivena alergija na kučnu prašinu, pelude, grinje, životinjsku dlaku i perije. Već tri godine ide na hiposenzibilizaciju. U početku, prve dvije godine, na hiposenzibilizaciju je išla dva puta tjedno, a posljednju godinu dva puta mjesečno. Stanje joj se prilično poboljšalo, ali u posljednje vrijeme par dana nakon primanja hiposenzibilizacije ona dobiva laganu prehladu (koja se manifestira hunjavicom i kašljem). Da li to može biti posljedica hiposenzibilizacije?
Kao pomoćno sredstvo pri prehladi doktor joj je preporučio Gnadion sprej, a pri bronhitisu uzima Ventolin sprej.

Njoj je kao trogodišnjem djetetu dijagnosticirana psorijaza koja se manifestira kao sitne crvene mrljice i to većinom kod prehlade i po zimi. Da li je i to povezano sa smanjenjim imunitetom i alergijom?

Unaprijed zahvaljujem!

Mr.sc.dr. Branka Marinović

10.02.2002. 22:38

Prehlada koju opisujete najvjerojatnije nije posljedica hiposenzibilizacije. Što se tiče promjena koje su dijagnosticirane kao psorijaza, na temelju vašeg opisa teško bi bilo potvrditi da se zaista radi o psorijazi. Svakako bih vam savjetovala pregled kod dermatologa.