Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Kvrzica iznad penisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MarkoC

02.04.2020. 16:50

Postovanje, imam jedno pitanje vezano za kvrzicu iznad penisa. Kada sam imao 14 godina prvi put mi se pojavila ta kvrzica iznad penisa. Nakon par dana ta kvrzica je probila kozu i tako je stajala sve dok se nije povukla. Na tom mjestu je ostao ožiljak i dlake tu vise nikad nisu rasle , medjutim ta kvrzica se vracala i odlazila stalno poslije toga. Ta kvrzica ima oblik manjeg zrna graha i boli samo ako je dodirnem. Trenutno imam 20 godina i za ovih 6 godina se nista nije promijenilo, kvrzica je znala ostati i po par mjeseci pa se povuci a nekada je znala biti samo par dana, medjutim nije bila velika kao prvi put kada je probila kozu. Danas se ta kvrzica opet javila međutim uporedo se javila jos jedna sa druge strane tako da sada imam dvije kvrzice. Jos bih napomenuo na kraju da sam pokusavao nekada da istisnem ove kvrzice i bilo je dosta tesko jer je trebalo vremena da procuri ta tecnost, ali kada bi izlazila ta tecnost ispustala je cudan smrad. Da li mozete da pretpostavite sta bi ovo moglo da bude?

Borna Pavičić, dr. med.

02.04.2020. 23:20

Poštovani,
bez kliničkog je pregleda teško postaviti egzaktnu dijagnozu, no s obzirom na kronično-recidivirajuću prirodu promjene smatram da se ne radi o nečemu opasnom. Moguće je da se radi o furunkulu, upaljenom ateromu ili nečemu sličnome. Svakako savjetujem da odete na pregled kod dermatovenerologa kada budete u prilici jer i nestručna manipulacija isto može dovesti do pogoršanja.