Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


lijek protiv ćelavosti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hrvoje

02.12.2004. 23:28

Poštovanje , imam 23.g., od devetnaeste koristim minoxilid a pio sam i propeciu dvije godine. Ćelavim sprijeda dok je na kruni stanje ok, minoxilid(5%) je dosta usporio proces ćelavljenja, no unatoč svemu kosa se sprijeda stanjuje i polako razrjeđuje. Propeciu sam prestao uzimati prije pola g. jer nisam primjetio poseban učinak. Naime imam dugu kosu a prestanak razrjeđivanja s prednje strane nisam primijetio pa sam odustao. Zanima me :1. da li je 2% minoxilid bolji od 5% za frontalno ćelavljenje, jer sam negdje pročitao da je on specifičan za područje krune ? 2.kada će biti i je li već kod nas dostupan avodart iako je zasad namijenjen samo liječenju prostate ?
Nadam se da ćete mi odgovoriti na pitanja
unaprijed hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

03.12.2004. 21:35

Što je veća koncetracija minoksidila to je bolji efekt.Ne znam način uzimanja propecie i duljinu jer to je sve bitno, ne prije 5-6 se ne mogu vidjeti rezultati.Postoji niz novih preparata koji se koriste kod povećane prostate i ćelavosti i niti jedan se ne može kupiti kod nas i tako će dalje sigurno biti par godina.Lijekovi se mogu naručiti ali potreban je recept dermatologa.Postoji još niz drugih sredstava koji se ne smiju zanemariti!

Drago

22.12.2004. 10:25

Postovani dr Kaliterna,
Postoje neka istrazivanja koja pokazuju da Avodart smanjuje dimenzije prostate kod BPH. Nema nikakvih informacija na Internetu kako je moguce nabaviti taj lijek. Imate neke informacije o tome kako je moguce preparat nabaviti ili koliko smanjuje prostatu kod BPH?
Hvala.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

22.12.2004. 18:54

Na tržištu postoji puno preparata i sredstava koji utječu na prostatu tj. smanjuju je a ujedno djeluju na ključni enzim 5 alfa reduktazu čime se objašnjava njihov efekt kod nasljedne alopecije.Ne znam u koju svrhu bi primjenivali Avodart, što se tiče prostate to se morate obratiti urologu jer to spada u njegovu problematiku.Lijek se može nabaviti samo u privatnim apotekama no mislim da je potreban privatni recept liječnika specijaliste.