Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


lupus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vladimir

18.07.2001. 09:12

Poštovani,
Prije godinu dana mi se pojavilo crvenilo na licu te sam posjetio dermatologa koji mi je propisivao obične masti koje mi nisu pomagale.prije dva mjeseca mi je dijagnosticiran lupus eritematodus (LE stanice nisu nađene, nalaz krvne slike i urina uredan,nalazi unutarnjih organa uredni)te sam počeo mazati lice sa bethametasn+panthenol ung i zaštitnom kremom 60 faktor,Stanje mi se nešto poboljšalo.Mjesto gdje se nalazi crvenilo ne peče samo ponekad kratko pecka. Na šakama obje ruke takođe imam crvenilo i bile su ranije male bijele ljuspice koje su mazanjem bepantenom skoro nestale.Molim Vas za Vaše mišljenje što dalje da poduzimam ,da li da pijem tablete resochin250 mg, i da li da mažem lice sa Cutivate kremom i da li postoji terapija za definitivno izliječenje odnosno što su vaše preporuke s obzirom da su mi rekli da postoji mogućnost proširenja istog na unutarnje organe?
Za biopsiju moram platiti 650,00 kn ili ne ako ne gdje je mogu obaviti s obzirom da mi je privatni dermatolog napravio biopsiju ali ne da nalaz bez da platim tih 650,00 kn (nalaz biopsije se navodno uklapa u dijagnosticirano).
Molim Vas za odgovor ili eventualno neka pitanja na koja nisam naveo odgovor.
Unaprijed zahvaljujem

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

23.07.2001. 12:27

U Vas je dijagnosticiran lupus erythematosus discoides. Savjetujem da ipak dođete s uputnicom na pregled u Kliniku za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, kako bi Vam se odredilo liječenje koje može biti primjerice i s lokalnom aplikacijom triamcinolona u žarište. Donesite sa sobom sve laboratorijske nalaze.

vladimir

30.07.2001. 08:18

Poštovana,
S obzirom da se nalazim u Tomislavgradu, te nemam uputnice( ne mogu doći na Šalatu) molim Vas da mi odgovorite na postavljena pitanja.
Unaprijed zahvalan.

Prof dr Jasna Lipozenčić

13.08.2001. 20:55

Za imunološki uzrokovane bolesti potrebna je kliničko-labaratorijska koleracija i šteta što ne možete doći na pregled. Koliko imate sada crvenih žarišta s ljuskanjem na površini? Resochin je potrebno koristiti. Kenalog mast možete aplicirati a također Vam dermatolog može intralezijski u žarište dati primjerice Kenacort lag.

vladimir

14.08.2001. 11:09

Trenutno imam dva žarišta promjera 60 mm, ispod desnog oka jedan uz drugi;
da li su to malo jača sredstva za ovaj tip k.oboljenja, s obzirom da po preporuci dermatologa trenutno koristim samo bethametason+panthenol.
Koje su popratne indikacije koje se mogu povezati s ovim oboljenjem koje su povezane uz opće stanje organizma( osjećaj nesvjestice, trenutna nemoć,klonulost,loše raspoloženje, žarenje u potiljku i sl.)
P:S:Imam 28 godina.
zahvalan na danim odgovorima