Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


madež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nada

28.05.2001. 07:59

Imala sam madež na nezgodnom mjestu - na prelazu vrata u rame, gdje su šavovi od majica. Nakon nekog vremena (nekoliko mjeseci) iziritirao se. Promijenio je boju i odvojio se od kože. Držao se samo malim krajem u sredini za kožu. Otišla sam dermatologu. Dobila kremu protiv abrazija i uputnicu kirurgu za ostranjivanje madeža. Međutim u roku od dva dana isti je sam ispao kao krasta, ostavljajući trag kao ubod komarca.

Naime riječ je o madežu s kojim se nisam rodila već sam ga dobila nakon što sam neko vrijeme nosila ogrlicu. Kasnije je madež narastao i počeo me je smetati. Po sljednje tjedne sam ga i osjećala.

Je li ovo alarmantna situacija. Kako ću znati trebam li ponovno dermatologu i je li ovo bio normalan razvoj događaja.

Nada

Mr.sc.dr. Branka Marinović

30.05.2001. 22:29

Prema Vašem opisu najvjerojatnije se radilo o fibromu, dobroćudnoj tvorbi koja se najčešće pojavljuje u pregibima. Situacija nije alarmantna, ali bih Vam, s obzirom da je bez kliničkog pregleda ponekad teško dati savjet, preporučila da se obratite nadležnom dermatologu.