Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Neurodermitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Panda

12.03.2002. 15:44

Poštovani,
1991 mi je kao dijagnosticiran neurodermitis. Dvaput sam boravila u Naftalanu, što mi je pomoglo, ali općenito, s nestankom stresa stanje se poboljšava. Sada imam 30 godina, i do pred nekoliko dana stanje je bilo više no zadovoljavajuće. Zbog nove stresne situacije, neurodermitis se vratio i to u području koje kod beba zovemo "pelenski osip". To područje (i prepone i unutarnja strana bedra) izrazito je crveno, natečeno, bolno na dodir i užasno svrbi. Pranje vodom pričinjava mi teškoće, što ublažavam korištenjem čaja od lipe. Kako se kortizonske kreme ne smiju dugo upotrebljavati, kao "prvu pomoć" koristim obloge od maslinova ulja i mlijeka. Napominjem da nije bilo promjene u korištenju deterdženta za rublje, omekšivača niti sredstava za osobnu higijenu.
Što još mogu koristiti da ublažim tegobe, uz Claritine, dok se stanje ne smiri?

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 21:46

U akutnoj fazi bolesti svakako vam savjetujem da upotrijebite kortizonske kreme da se smiri upala. Kada se klinička slika ublaži i kreme koje se primijenjuju treba "ublažiti", tj. postupno kortikosteroidne kreme miješati s neutralnim mastima.

mia2506

24.05.2007. 17:55

Postovani,
moj kcer ima 2 godine, i prije par mjeseci joj se pojavila suha koza na kapku od desnog oka, zatim na desnoj ruci, koristili smo Linolafett i na ruci joj se povuklo ali na oku joj se nikako ne povlaci sada je dobila i na lijevom kapku( S tim da su joj obrazi uvije suhi i crveni) isli
smo kod doktora prvo nam je dao linolu zatim kortizon ali to nista ne pomaze,zatim smo isli kod drugog doktora on nam je dao par krema da isprobamo i rekao je da je to pocetak Neurodermitis.
Htjela san vas pitat dali je to moguce da je alergicna na jaja jer prije nikad nije htjela jesti jaja a kada je pojela kuhano jaje dobila je taj osip i nikako ne prolazi.I dali je to stvartno Neurodermitis???
Koju terapiju da koristimo da joj to prode??
Unaprijed van hvala!!!
Pozdrav