Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


noge


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ina

25.06.2001. 11:20

Prije dvije godine pocela sam koristiti aparat za depilaciju ali mi se ppocelo desavati da mi dlacice urastaju u kozu i ne samo urastaju vec i stvaraju aknice,na nogama,koje kad istisnem dlacica skroz zacakurena izade vani a poslje ostane crvenkasta tockica i tako su mi noge prepune tih recimo oziljaka koji su kao posljedica mojih istiskivanaj tih akni sa dlacicama sada ostali.Moja kozmeticarka mi je preporucila da prestanem koristiti aparat i da noge iskljucivo brijem da dlaka ojaca i da ima snage izaci jer mi je koza vjerojatno dosta jaka te dlaka nema snage izaci.vec godinu dana ja se u skladu s tim i ponasam medutim tockice tj oziljci se i dalje vide a dlacice se povremeno zaviju u tu aknicu ,istina rijede.Pitam vas da mi odgovorite sto sada uciniti da ti oziljci nestanu jer mi noge sad izdledaju ocajno.

prof.dr.Jasna Lipozenčić

26.06.2001. 21:47

Depilacijom se odstranjuju dlake samo do razine kože, dok korijen i papila dlake ostaju nedirnuti, te dlaka ponovo raste. Čestim brijanjem dolazi do iritacije kože i mijenjanja smjera rasta dlake, a može doći i do upale folikula dlake. Savjetujem da prekinete sa istiskivanjem "prištića" uz dlaku već da primjenite antibiotske losione ako se isti pojave (ali ne na "svježe" depiliranu kožu zbog mogućnosti jake iritacije). Svakodnevno, a naročito nakon brijanja koristite kreme ili losione za njegu kože i s vremenom će koža omekšati.