Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3999 | Broj poruka: 14406

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Opadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Flekk

21.07.2011. 00:55

Evo prvi put na stranici, nadam se nekoj pomoći. Da pređem na stvar; već nekih godinu dana mi opada kosa sa tjemena, imam veće zaliske, i jedno vrijeme sam imao čak i perut. Perut sam riješio sa Vichy-evim šamponom protiv peruti, ali kosa i dalje opada. Protiv toga pokušao sam se boriti sa šamponom Activogland nekih 6 mjeseci, nije bilo napretka nikakvog. Pa sam jedno vrijeme koristio Fitoval šampon protiv opadanja kose, nije ni to pomoglo. Otišao sam kod dermatologa, i doktorica me fino pregledala, prepitala... Uglavnom, došli smo do zaključka da nije neka bolest, da nije nasljedno opadanje, i da nije uzrokovano korištenjem gela (koji sam jedno vrijeme koristio). E sad, ta doktorica mi je dala Pilfud 2% i šampon Anaphase, i rekla da joj se javim za 40 dana na ponovni pregled. A ja kao dobar internet surfer potražio sam taj Pilfud, i dobio puno više negativnih ocjena; te nije nikako pomogao, te su narasle bijele male dlake kao dječije, i nakon prestanka korištenja Pilfuda su i one opale, etc. Da ne nabrajam dalje, moje pitanje konkretno je: da li taj Pilfud pomogne i u kojoj mjeri?
Ja ga koristim 1 na dan, tako mi doktorica rekla, svaku večer utrljati po 1.5 ml, i svaka 3-4 dana prati kosu Anaphase šamponom. I evo koristim nekih 20ak dana to, i primijetio sam da na desnoj strani čela pored normalne crne kose rastu te bijele male u nekoj finoj mjeri, i prilično sam zadovoljan time. Ali me zabrinjava lijeva strana čela, koja ima tek 10ak vidljivih bijelih dlaka, što je vrlo malo naspram desne strane. Isto tako na ostatku tjemena ne vidim nikakve rezultate, ali osjetim npr. sljedeće jutro nakon nanošenja Pilfuda da me malo svrbi tjeme, pa se, eto, nadam da i tamo nešto raste.
Eto, izvinjavam se što odužih temu, ali nadam se da sam sve obuhvatio, i da ćete mi u kratkom roku dati neki savjet, pomoći...
Pozdrav happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.07.2011. 03:20

Preporučam nastaviti s 2% Pilfudom dalje. Terapiju treba provoditi najmanje 3 mjeseca.