Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pristici, oziljci, kondilomi na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vidda

17.04.2020. 11:05

Poštovani, ispričavam se ako već postoji tema, čitao sam dosta na forumu, ali nisam naišao na sličan slucaj, a kako u ovom periodu zbog navedene pandemije nisam u mogučnosti otići "uživo" na pregled, bio bih Vam veoma zahvalan na Vašem mišljenju.
Situacija je ovakva, prije nešto više od godinu dana dijagnosticiran mi je niskorizični HPV (također kao i djevojci). Uslijed raznim tretmanima mojeg obiteljskog doktora podofilinom, podofilinskom smolom, muprionom itd. odlucio sam otici kod dermatologa na spaljivanje dušikom, kondilomi su koliko toliko nestali, nakon dva mjeseca od toga otišao sam na kontrolu gdje su ustanovili da je sve uredu. Problem je bio što na mjestima gdje su kondilomi bili imam jedno 5-6 manjih bijelih ajmo reć bubuljica koje je dermatolog ponovno pokušao spaliti, ali to nije dalo rezultata te je ustanovio da je to zdrava koža i da će see vjerovatno te "bubuljice" s vremenom povući,ali nisu, dapace one su i dalje tu kao i crvenilo koje je prisutno od dana spaljivanja (pokusao sam mazati neutralnim kremama kao sto su Bepanthen, Nevenova mast, pa cak i uljima kantariona itd.) ,ali nema nikakvog rezultata odnosno uredu je dok mazem ali cim prestanem crvenilo se vrati. Te bubuljice nisu baš vidljive dok je penis normalno nategnut, ali kada se nategne jače i kada see koža rastegne tada su baš izražene , kao i kada see koža preokrene tada se vide poprilično i jako sliče kondilomima i nalaze se točno na mjestima gdje su prije bili kondilomi. Brine me to što mi se s vreemena na vrijeme te bubuljice prošire na ostala mjesta pa nekad peku nekad ne, nekad svrbee nekad ne (osjecaj je vrlo sličan kao kada se dodirne kondilom), znaci konstantnoo su prisutne i nikako da se povuku.

Bitno je napomenuti da imam istu djevojku 3 godine i imamo ne zasticeen seksualni odnos, djevojka je prije mjesec/dva dana radila PAPA test, koji je uredan nema nikakvih dijagnoza. Stoga bih vas molio za Vaše mišljenje.

Borna Pavičić, dr. med.

21.04.2020. 00:40

Poštovani,

bez pregleda je nemoguće ustanoviti točno o čemu se radi.
Vjerovatno je riječ o rezidualnim hipopogmentacija, odnosno promjenama koje nastaju kao rezultat terapije kondiloma, a koje mogu trajno zaostati ili se s vremenom vratiti u normalnu boju kože.
Aka se radi o recidivu kondiloma, poterono je ponoviti neki od oblika ablativne terapije.