Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


pucanje kože na rukama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ogi2004

16.05.2007. 22:15

od siječnja 2006. godine pojavljuju mi se na rukama po prstima i između njih sitni vodeni mjehurići koji jako svrbe. kad oni popucaju (zbog češkanja i sl.) slijedi kratko razdoblje (2-3 dana) suhe kože, a nakon toga pucanje po svakom i najmanjem naboru. rane su duboke i jako bolne. nakon zacjeljivanja rana par dana je sve u redu i onda se proces ponavlja: mjehurići, suhoća, pucanje. i tako već skoro godinu i pol.
dermatolog mi je prepisao rojazol 2X preko dana i belosalic 1x preko noći, međutim nije pomoglo. koristio sam to preko 2 mjeseca.
često perem ruke zbog male djece (prematanje, kupanje, hranjenje). koristim palmolive tekući sapun za pranje ruku, a za pranje suđa pur koncentrat (jedno vrijeme i čarli).
problem se pojavio nakon jakog stresa (smrti oca). do tada su se znali pojavljivati samo mjehurići povremeno po prstima, no prošli bi bez daljnjih tegoba. ruke su mi često na suncu jer sam profesionalni vozač, pa preko stakla sunce direktno tuče po rukama.
to bi ukratko bilo sve. nadam se da ima lijeka.

Dinko Kaliterna, dr. med.

17.05.2007. 18:25

Ruke što manje perite i kvasite. Sve metalne predmete što kraće dirajte jer to pogoršava stanje. Bitna je dobra krema za njgeu ruku i što češće mazati šake. Detergenata se klonite. Pušenje isto treba pogoršavati.