Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Rosacea


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kal75

06.05.2013. 11:00

Molim Vas da mi pomognete! Po licu mi se pojavi crvenilo praćeno ponekad sa gnjojnim aknama. Išla sam kod dermatologa i dijagnosticirala mi je prvi put Acne vulgaris faciei i prepisala mi je Sumamed od 500mg, Clindamycin otopinu i tekući puder sa sumporom. prvi put mi se pojavilo 2011. godine. Drugi put kad mi se pojavilo 2012. godine dijagnosticirano mi je Dermatitis rosaceiformis. terapija koju mi je prepisala doktorica je bila sumamed od 500 mg, nakon 7 dana Sumamed od 250 mg, fiziološka otopina, clindamycin otopina i tekući puder sa sumporom. Sad mi se opet pojavilo ponovno. Zanima me da li je dobro tako često uzimati Sumamed i postoji li neka druga terapija sa kojom se može izliječiti ili baram malo ublažiti. Čula sam da citruse nije dobro uzimati, med, jako začinjenu hranu, kiselu hranu, čokoladu, suho meso. Zanima me da li to može uzrokovati nastajenje bolesti. Još samo da napomenem da imam i Vitiligo. Molim Vas ako je moguće u što kraćem roku da mi pomognete! Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.05.2013. 12:50

Mislim da bi trebalo prvo razlučiti imate li Acne vulgaris ili Dermatitis rosaceiformis. Riječ je o različitim dijagnozama (iako donekle sličnim). O tome bi ovisilo i liječenje, a naravno i o trenutnom stanju tih bolesti.

kal75

06.05.2013. 14:20

Doktorica dermatolog mi je tako stavljala za dijagnozu. Da li se može dermatitis rosaceifomis liječiti još nečim osim Sumameda? Trenutno i sada imam Rosaceu pa me zanima što učiniti jer moj dermatolog odmah mi daje Sumamed. Neznam koliko ga je dobro uzimati svako malo. Svi mi savjetuju da mijenjam dermatologa, ali pošto živim u malom gradu onda imamo samo jednog dermatologa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.05.2013. 15:40

Rosacea je treća bolest. Za nju i dermatitis rosaceiformis možda bi bili bolji antibiotici tetraciklini (npr. doksiciklin kroz 6-8 tjedana). Ali ponavljam, terapija ovisi o Vašem trenutnom stanju i točnoj dijagnozi.