Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


sebum


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Law

14.02.2002. 12:24

Moj problem je seboreja lica i vlasišta (koža je nakon 30-ak minuta od umivanja masna).Bio sam kod tri dermatologa koji su mi savjetovali ovu terapiju: Oronazol-šampon, Belosalic-losion, Elocom-losion, Beloderm-krema, Borna krema, Vitamin B6.Moj zadnji pokušaj terapije je bio s Oronazol kremom ali sam dobio alergijsku reakciju u obliku crvenila kože.
Problem je što nijedno od navedenog nije dalo nikakve rezultate pa ni privremene (neki dermatolozi su me krivo shvatili; ne očekujem izlječenje jer znam da nema lijeka ali bih bio zadovoljan kada barem ne bih morao svakih sat vremena upijati masnoću s lica maramicom).
Imam 22 godine i s ovim zlom borim se već 4 godine.
Zanima me znate li vi za neku terapiju koju nisam probao?
Unaprijed hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.02.2002. 22:35

Vaš je problem masna koža koja se zasigurno ne može liječiti kremama odnosno mastima poput Belosalica, Beloderma ili Elocoma jer one trajno oštećuju kožu lica. Iako je dijagnozu teško dati bez kliničkog pregleda, pokušajte dva puta dnevno na lice stavljati obloge od čaja kamilice koji isušuje kožu. Lice nemojte mazati mastima već hidratantnim kremama ili losionima.