Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


urastanje dlaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

blackivona86

03.03.2012. 14:50

Dobar dan!

Imam užasan problem i neznam više kome da se obratim!!!
Zadnjih osam godina, urastaju mi se dlake na preponama...
Poslije brijanja stvore se maleni bijeli prištići, koji se nakon nekog vremena povuku(točnije kad dlake počnu rasti)... A nakon toga,pojavi se loptica veličine 1cm, nekad i veća.
Ispočetka bude jako tvrda, crvena i užasno bolna! Nakon 15-ak dana smekša se, ali se na toj loptici nigdje ne nadzire mijesto gdje bi se mogla istisnuti.
Ona uopće ne curi, niti šta izlazi iz nje... Kad se malo smiri, povuče se, ali na tom mijestu ostaje užasan podljev tamno crvene boje... I da stvar bude još gora, stalno se vrača(otiče i smanjiva se). Misleći da je do žileta, pokušala sam čupati voskom dlake, epilatorom, brijati se depilacijskom kremom, ali uvijek se ta loptica vrača i pored tih "starih" loptica, dobivam nove! Izluđivaju me koliko bole! Čak sam mislila da nije razlog možda rub pamučnih gačica, pa sam jedno vrijeme nosila boxerice... Ali nije bilo nikakvih promijena! Čak sam završila u bolnici zbog toga, jer mi je se ispod te otekline upalila nekakva žlijezda... (to se bilo užasno ugnjoilo, a kako se nalazilo na pregibu noge, nisam mogla hodati. Tek tada su mi to čistili!)
Išla sam zbog toga ginekologu, dermatologu, doktoru opće medicine. Slali su me na alergotest, nisam na ništa alergična! Vadili su mi krv, sve je ok! Od njih nitko se ne usudi to dirati!
Samo su mi preporučili da stavljam ledene obloge na mijesta otekline...
Preko raznih foruma čitala sam za trajno uklanjanje dlaka na preponama i spolovilu! Dali je to učinkovito, dali rastu dlake ikad više? Jeli preporučljivo za ovo moje stanje?
Pomozite mi molim vas!
Ni sama nisam više pametna šta da uradim!!
Hvala unaprijed! happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.03.2012. 12:20

Vaš problem je čest. Kod uklanjanja dlaka dolazi do folikulitisa (upale dlačnih folikula). Za Vas bi bilo dobro rješenje uklanjanje dlaka laserskom epilacijom. Riječ je o metodi trajnijeg uklanjanja dlaka. Potrebno je prosječno 4-6 tretmana u razmacima od mjesec dana. Nakon nekog vremena dlake ponovo počinju polako rasti, pa se preporučaju tretmani održavanja (npr. jednom godišnje).

askask

08.02.2013. 15:20

Poštovani doktore,
imam problem urastanja dlaka na nogama koji nisam riješila ni prelaskom s epilatora na britvicu, Vidjela sam da predlažete lasersku epilaciju kao najbolje i trajno rješenje tog problema, no mene zanima postoji li neko alternativno rješenje budući da je taj tretman dosta skup? Čula sam da je dobro zamiješati par tabeleta acetilsalicilne kiseline u etanol i time premazati kožu s vremena na vrijeme pa me zanima Vaše stručno mišljenje o tome?
Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.02.2013. 16:15

Mislim da gore navedebi postupak neće pomoći, ali možete pokušati.