Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u uhu


Autor Poruka

Darko

24.08.2001. 10:48

dok sam ovu godine bio na moru počelo me boljeti uho. U početku sam mislio da je od prekomjernog ronjenja, ali pošto bol nije prestajala nakon dva-tri dana, otišao sam u ambulantu gdje mi je liječnica dala peroksid za ispiranje uha. U početku je bol malo stala, ali se vrlo brzo vratila i čak postala jača. Koliko mogu vidjeti, suzio mi se ušni kanal kao da je uho naoteklo. Jako boli na dodir i čini mi se da je malo zagnojeno.
Hvala

mr.sc.dr.Markov

04.09.2001. 18:33

Kod Vas se radi o upali zvukovoda. Potrebna je toaleta uha s bornom vodom, te stavljanje antibiotske masti i kapi u uho, uz terapiju s analgeticima. Kako navodite da curi gnoj iz uha potrebno je uzeti bakteriološki bris i provesti ciljanu terapiju s antibioticima. Za vrijeme liječenja treba izbjegavati ronjenje (uho mora biti suho).

Marina

26.11.2001. 21:57

Imam sina od godinu i pol , i u tom periodu već se šest puta liječio od upale srednjeg uha. Ubrzo nakon izlječenja uslijedila bi nova upala.
Upali ponekad prethodi blaga viroza sa začepljenjem nosa ali ne uvijek.
Sa predzadnjom upalom iza uha su se pojavile kvržice crvene boje koje dijete grebe.Upala je svaki puta liječena sa drugim antibiotikom.
Da li je potreban pregled specijaliste ili su to uobičajene pojave.
Hvala.