Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolesno uho


Autor Poruka

vlado

20.08.2003. 20:48

Izgleda da sam pijući (pre)hladnu vodu iz frižidera, prije tri dana "zaradio" upalu grla. Sljedečeg jutra bio sam lagano promukli, malo me peckalo grlo, te sam počeo osjećati laganu bol u desnome uhu. Bol u desnome uhu u međuvremenu se dosta pojačala, zatvoreno je potpuno, boli me na dodir izvana, čak i na pokrete glavom ili prilikom jela, a bubnjić u lijevome uhu zasada samo malo boli na dodir......Do sada nisam imao nikakvih bolesti uha, jedino sam bio osjetljiv na bolesti grla, nosa i sl....Lječnik opće prakse ustanovio je da nema smole u uhu, samo crvenilo i prepisao AMOXICILIN 500.....
Hoće li to biti dovoljno ili trebam zatražiti pomoć specijaliste??
Unaprijed se Vam zahvaljujem na odgovoru !!!

prof.dr. Željko Bumber

02.09.2003. 11:21

Antibiotik koji ste dobili u pravilu bi mogao riješiti problem grla, no upala uha je vjerojatno upala zvukovoda koju treba liječiti antibiotikom u obliku masti (Geokorton na primjer). Izbjegavati močenje uha i čišćenje štapićem. Ukoliko problemi ostanu javiti se specijalisti.