Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u grlu i ustima


Autor Poruka

Mauro

08.07.2002. 19:57

Ovako: imam problem. 3 dana imao sam temperaturu oko 38 - 39. uz grlobolju.Doktorica mi je prepisala Klavocin sa dijagnozom :Tonsilitis ac. incip.i sve bi to bilo sjajno i bajno kad ja ne bi osjećao jake bolove u grlu. Ne mogu točno objasnit kakva bol ali me i boli i kad ne gutam. Uz to bole me i desni te jezik. Molim Vas brzom odgovoru jer zaista me muči.

mr.sc.dr. D. Markov

09.07.2002. 12:47

Poštovani Mauro,
Kod vas se radi o akutnoj upali krajnika(tonzila) koja može biti uzrokavana bakterija ili virusima , a praćena je s grloboljom, i visokom temperaturom. Osim antibiotika ( Klavocina) kod akutnog tonzilitisa koji je uzrokovan bakterijama potrebno je uzimati i analgetike i antipiretike ( lijekove za smanjenje boli i temperature), te unositi dovoljno tekućine. Ukoliko se radi o virusnoj infekciji dovoljno je uzimati antipiretike i analgetike te ispirati usnu šupljinu Tek petog dana osjetit će te olakšanje, a ukoliko bolovi ne prestanu potrebno je promjeniti terapiju ( injekcije Penicillina).