Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


česte upale srednjeg uha


Autor Poruka

Anita

08.01.2004. 00:16

česte upale uha - nastavak
vezano za prijašnju poruku , djevojčica od sada 22 mjeseca i dalje ima upale srednjeg uha, po prestanku antibiotika ( od 18.11.2003 koristila klavocin, zinat, klavocin , ospen) nakon tri dana poslije antibijotika uho procuri sekretom ( koji se razvlači) a ako ne koristi antibiotik proširi se na upalu grla i dobije temperaturu. Doktori mi preporučuju antibiotik mirocef te odstranjivanje krajnika. U vašem prošlom odgovoru naveli ste operativni zahvat što vi mislite pod tim. Raspitivala sam se za cjevčice koje se ugrađuju u uho dobila sam odgovor da je to više komercijalizirano nego korisno jer bi se sekret opet sasušio i zatvorio cjevčicu. I još molim vas recite sto mislite o ispiranju uha kod djeteta sa hidrogenom i acidiborici.
Zahvaljujem na odgovoru.

prof.dr. Željko Bumber

08.01.2004. 13:35

Ukapavanje vodikovog peroksida i acidi borici svakako je potrebno .
Ispiranje ne provodim. Kad sam napisao operacija mislio sam na uklanjanje treće tonzile /smanjenje vidljivih tonzila laserom, ako je
potrebno/. Ako uho unatoč tim mjerama ne prestane curiti moguća je i
operacija uha (iza uha se otvori kost i očiste upalno promijenjeni dijelovi kosti- lakša operacija sa odličnim efektom).
Cjevčice u uho nisu dobro rješenje jer se radi o gnojnoj upali.
Savjetujem da ne čekate, jer predložene operacije su minimalne
ali višestruko korisne. Ako upala uha postane kronična to će iziskivati više vremena i truda uz lošiji rezultat.