Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


crveno grlo


Autor Poruka

mala

17.04.2003. 11:12

Draga doktorice,
moje grlo je već dva mjeseca crveno i ujutro osjećam zategnutost i promuklost (promuklost već nakon sat/dva prestane dok se crvenilo "vuće" već par mjeseci. Moja doktorica opće prakse mi je dala klavocin prije mjesec dana, međutim on mi očito nije pomogao. Povremeno dobivam i temperaturu 37,2; 37,3 koja traje nekoliko dana, te neznam dali ona ima veze sa grlom.
Napominjem da imam i hipotireozu sa koju temp. može biti povezana, te da uzimam Septolete s nadom da će crvenilo i neugodan osjećaj nestati.

Molim Vas za savjet.

mr.sc.dr. D. Markov

26.05.2003. 15:19

Ukoliko i dalje imate probleme s grlom nakon antibiotske terapije Klavocinom savjetujem vam pregled kod otorinolaringologa. Vaša doktorica nije u mogućnosti napraviti i indirektoskopski pregled grkljana, koji se mora napraviti radi vaše promuklosti. Svakako vam savjetujem i pregled štitnjače ( hormoni, pitanje uzimanja lijekova radi hipotireoze)

mala

03.06.2003. 13:11

Punkcijom štitnjaće ustanovljen je limfni tireoditis, tj. upala štitnjaće
za koju pretpostavljam da je prenjela upalu na susjedni organ. Ukoliko je moguće sanirati upalu štitnjaće, pretpostavljam da će se sanirati i grlo. Dali sam u pravu? Unaprijed Vam zahvaljujem te Vas molim da mi objasnite dali je limfni tireoditis izljećiv i dali postoji više vrsta takvih upala štitnjaće?

Boško

08.09.2003. 18:16

Doktor mi je rekao da imam pharyngitis.Što je to?