Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


usi


Autor Poruka

marija

23.03.2003. 23:39

Na muzu sam prije par godina primjetila da slabije cuje ali nismo uzimali to za jako ozbiljno.Sa godinama je to postajalo sve vise,i kada smo otisli prvi puta kod doktora rekao je da je u redu samo da su mu malo zacepljene,dao je kapi i to je bilo to.Prije nekoliko mjeseci smo posjetili drugog doktora koji je putem testiranja u kabini ustanovio da moj muz na lijevo uho 80% ne cuje i to visoke tonove.Niske tonove jako dobro cuje ali piskave ili npr.zvonjenje telefona nikako.Sada smo isli na razna savjetovanja i odlucili se na nekakve aparate koji su na trziste izasli prije 6 mj.Ima ih sada vec tjedan dana on se grozno osjeca ali smo vec pripremljeni na to bili,mada su nam rekli da ce mu biti ispocetka sve glasno ali to je bas obrnuto i dalje mu je isto.To uopce nije bitno zanima me dali vi meni mozete dati nekakav drugi savjet,jer uopce nemozemo dokuciti kako je do toga doslo.Doktor kaze da su usi perfektne i sve je ok ali unutarnje uho je totalno unisteno.Moj se muz nemoze uopce sjetiti da mu se nekad nesta strasno desilo pa da mu je pogodilo uho,jedino mozda kada je imao oko 17 god.bio u sa ocem u ratu i blizu detonacija.Dali je to moglo tako utjecati ili mozda da je to od rodenja samo nitko nije obracao paznju,neznam ni sam a kako bih vas pitala,tesko mi je i bojim se tih aparata.Molim vas malo mi poblize objasnite.Unaprijed se zahvaljujem

prof.dr. Željko Bumber

05.09.2003. 12:49

Degenerativne promjene na unutrašnjem uhu i slušnom živcu vrlo su česte u odraslih . Pri tom dob i nije najvažniji činilac . Uzrok također nije poznat. Uho na pregledu može izgledati perfektno . Ako je ispitivanjem sluha nadjena nagluhost iznad granice socijalnog kontakta i određeno slušno polje morate se (odnosno Vaš muž )javiti audiologu koji će predložiti najboljeslušno pomagalo za tip nagluhosti. Nakon nabavke slušnog pomagala mora ići na vježbe kako bi se prilagodio novom načinu slušnog kontakta i izbjegle neželjene pojave- šumovi i neugoda koje ima većina ljudi koji sami pokušavaju primijeniti pomagalo.