Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gubitak sluha i šum u uhu


Autor Poruka

kizo44

17.02.2016. 09:25

Poštovani,
Prije sedam dana u poduzeću u kojem radim uzimali su otisak ušne šupljine za aparate protiv buke. U uho je gurana prvo vata do bubnjića, zatim silikon koji se širio po ušnoj šupljini i stvrdnuo za par minuta. Kako je to dosta brzo obavljeno, došavši kući osjetio sam nekakvu nelagodu u desnom uhu. Prije spavanja osjetio sam šum i gubitak sluha po mojoj procjeni 20-25%. Drugi dan sam radio i ista stvar. Poslije posla otišao sam na hitnu u bolnicu Sestre Milosrdnice gdje sam doktoru opisao što se dešava.
Pri pregledu rekao je da nemam nikakvog čepa u uhu i da je s bubunjićem sve u redu ali da mi je uho crveno naspram drugog uha.
Dao mi je kapi maxitrol 3x3 pet dana. Nakon pet dana ista stvar ali i povremena glavobolja s te desne strane.
Tada sam otišao kod svoje liječnice opće prakse koja mi je uho isprala i pregledala. Uho je po njezinim riječima bilo čisto od smolaste mase, ali vrlo malo crveno, te mi preporučila da prije spavanja ulijem još jednom tri kapi maxitrola.
Prolazi treći dan od zadnjeg pregleda ,ali uho nikako bolje, i dalje šumovi, djelomični gubitak sluha, ponekad glavobolje s desne strane...sad već postaje frustrirajuće, gubim koncentraciju, nervozan sam.

Molim vas da li mi možete pomoći i reći o čemu je riječ, što mi je činit?

Lp.
Zoran

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.03.2016. 20:40

Poštovani, učinite audiološku obradu i doznajte sa sigurnošću uzrok oslabljenog sluha. Svaki ORL odjel ima audiološki odsjek gdje možete učiniti navedenu obradu.