Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV Moguć?


Autor Poruka

06.10.2015. 08:35

Poštovani
Zanima me postoji li mogućnost da sam nakon kratkotrajnog oralnog seksa (3 liza klitorisa ali samo vrhom jezika) preuzeo infekciju HPV, s tim da djevojka na Labia minor ima jednu bijelu bradavicu poput one na rukama veličine 2 mm, i da je djevica(međusobno smo si prvi partneri) ali ulaz kroz himen je moguć i sa dva prsta veoma polako na kojem nisam siguran jesu li to ostatci od možda puknutog himena ili naznaci HPV-a. Pošto se HPV brže razvija u imunološkim bolesnicima moram napomenuti da sam bolesnik štitnjače te 11.9.2015. imao Near total tireoidektomiju zbog autoimunog tireoiditisa odnosno hipertireoze (PHD 0,2cm papilarni karcinom u odstranjenom dijelu)... Oralni seks dogodio se 4.10.2015. te me zanima ako je MOGUĆE u kojem periodu ću dobiti prve znake oboljenja od virusa i hoću li ih uopće dobiti. Inače sam jako pesimistična osoba što se zdravlja tiče i zbog toga me zanima postoji li mogućnost za prijenos HPV ukoliko se u opisanom radi o istom? i ako postoji kada bi mogao očekivati prve naznake ?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 23:10

Poštovani, usprkos detaljnom opisu radnji tijekom seksualnog odnosa / koji je potpuno nepotreban/ ne mogu Vam odgovoriti na postavljeno pitanje budući pripada domeni specijaliste infektologa.